Utrpení, samota a boj, to je MAGIC MAN aneb Jackson Wang už nevydržel čekat

Michaela Pašková
Hudba
Foto: Vogue Thailand

Po vydání pre-release singlů Blow a Cruel a úspěšných vystoupeních na hudebních festivalech Jackson Wang konečně vypustil do světa své velmi očekávané album MAGIC MAN.

V čele jeho prvního studiového alba a druhého celkově stojí titulní skladba Blue, skrze kterou díky jemné produkci a klidnému vizuálnímu zpracování videoklipu navozuje poklidnou atmosféru. Blue je vhodná píseň k uvedení alba, protože odkrývá skryté kapitoly z jeho života a obdivu k rockovému žánru.

Pomocí Blue umožňuje Jackson Wang posluchačům nahlédnout do svého vztahu k samotě a prozrazuje ke komu utíká, když se k němu nakonec připlíží.

‚When I’m broke and I’m stressing/ I know you’ll stay by me/ When I feel disconnected/ You’re all I need.‘

I když není zcela jasné, kdo přesně je jeho útěchou, nebylo by na škodu předpokládat, že v dobách temnoty nachází sílu právě u svých fanoušků. Další možnou osobou, na kterou se odkazuje, je on sám.

Před vydáním alba sepsal srdceryvný dopis, ve kterém se dotkl několika bodů a událostí, jež vedly k nahrání právě tohoto hudebního kousku. I přes vzestupy a pády a nečekané životní zvraty, jedinou konstantou, která mu zůstávala po boku, byla jeho vášeň a sny.

Vzhledem k tomu, že hudební video si vzal na starosti jeho tým, nenechává v něm kámen na kameni. Ve videoklipu se Jackson Wang vznáší ve snové sekvenci, levituje a ladně si razí cestu z ponuré oblohy do ohnivých plamenů, než spadne do vodní nádrže.

V komentářích pod hudebním videem uvedl: „Je to už příliš dlouho a já jsem čekal dost dlouho. Doufám, že si všichni užijí tón a barvu alba a pochopí a porozumí způsobu jakým jsem ho podal. Všichni posluchači, kteří se mnou byli od prvního dne, budou vědět, čím vším jsme si prošli, jak jsme se vyvinuli v to, čím jsme dnes.

Noví posluchači, vítejte do rodiny. Slibuji vám, že nás čeká bláznivá cesta. Velmi daleko, ale přesto tak blízko. Věřím, že jednoho dne tam budeme.“

MAGIC MAN tracklist:
Blow
Cruel
Champagne Cool
Go Ghost
Drive It Like You Stole It
Come Alive L
Just Like Magic
All The Way
Dopamine
Blue

Po odchodu z JYP Entertainment v lednu 2021 je studiové album MAGIC MAN jeho prvním velkým projektem. Od té doby vydal několik singlů jako třeba LMLY, Drive You Home a Alone. V letošním březnu překvapil fanoušky osmi stopovou mixtape Lost & Found složenou z jeho starších ‚ztracených‘ písní.

Kromě hudebních projektů vystupoval na několika festivalech po celém světě, včetně 2022 Coachella a Head In The Clouds od 88Rising. Letos v srpnu uspořádal večírek v singapurském nočním klubu Marquee a stal se tak prvním zahraničním umělcem, který zde pořádal party. Zhruba ve stejné době uvedl na trh novou řadu letních oděvů pod svou značkou Team Wang Designs.

MAGIC MAN si můžete poslechnout na Spotify.

Líbí se vám album?

Zdroj: rollingstoneindia.com & YouTube kanál Jackson Wang

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.