iGOT7 se třesou euforií, Jackson Wang a Yugyeom to rozjíždějí na plné pecky ve stejný den

Michaela Pašková
Hudba
ELLE

Je to už nějaký ten pátek, co skupina GOT7 nepůsobí pod společností JYP. S odstupem času musí všichni uznat, že to bylo to nejlepší rozhodnutí, které mohli členové tehdy učinit.

Během své kariéry prokázal Jackson Wang bohaté znalosti v oblasti popu, hip-hopu a R&B. Ať už se členy skupiny GOT7, kteří se pro něj stali rodinou, nebo jako sólista, globální popová ikona nikdy neukáže své karty hned. Za ty roky už všichni prostě ví, že na jeho tvorbu se rozhodně vyplatí počkat.

Ve svém posledním hudebním kousku Blow se přidal k rostoucímu seznamu umělců, kteří najeli na rockovou vlnu a je to panečku podívaná. Ztělesněním elektrizující energie rocku devadesátých let splétá zajímavou zvukovou krajinu. Pomyslná třešnička na dortu spočítá v postupně narůstajícím refrénu, v němž se propojují tvrdé zvuky bicích s kytarovými riffy, což vytváří atmosféru podobnou opileckému transu, zatímco vokály v pozadí skandují ‚Oh oh‘. Netřeba dodávat, že k rocku neodmyslitelně patří chraplák, o který Jackson Wang své posluchače rozhodně nepřipravil.

Skladba, na jejímž textu se podílel, pojednává o zakázaném románku, protože ty jsou prostě nejlepší. I když si Jackson Wang uvědomuje, že cizinka je pro něj potencionálně velmi nebezpečná, její nepopíratelná přitažlivost ho nakonec přitáhla. Motiv pomíjivé, ale žhavé romance doplňuje tvrdý a elektrický vliv rocku devadesátek.

Na rozdíl od zvukové stránky jde ve videoklipu ještě dál do minulosti a díky tomu vintage móda zažívá opět svůj boom. Vyzbrojen korzety, košilemi s nadýchanými rukávy a dalšími věcmi sestavuje temperamentní, smyslné divadelní představení. Za podpory legie profesionálních tanečníků se posádka po vdechnutí neznámého kouře dostává do stavu podobného transu.

Podle tiskové zprávy, Blow znamená první krok k připravovanému albu Magin Man, jehož název je také k vidění v post-kreditech jeho loňské skladby Drive You Home. Skrývá v sobě tajnou zprávu, která zní: ‚Čím delší je noc, tím déle můžeš snít.‘

Několik hodin před vydáním skladby se umělec přesunul na Twitter, aby si tam se svými fanoušky o nové písni popovídal. Jeden z nich se ho dotázal, zda je připraven s Blow trhat rekordy. Odpověděl: „Nevím, protože to nemůžu ovlivnit. Jediné, co můžu, je dát do toho ze sebe 200 procent.“

Vydání Blow přichází krátce poté, co před pár týdny z ničeho nic zveřejnil mixtape LOST & FOUND, která obsahuje osm jeho starších písní.

V souvislosti s mixtape PR tým jeho společnosti TEAM WANG naznačil, že umělec připravuje něco většího. Už v srpnu loňského roku se Jackson Wang podělil o to, že pro své nadcházející album připravil přes dvacet písní.

Teď se přesuneme k nejmladšímu členovi skupiny, Yugyeomovi. Kytarové riffy bychom nalezli i v jeho písni Take You Down, která je součástí stejnojmenného digitálního singlu. Smyslné R&B protkané slabým náznakem rocku? Rozhodně sem s tím!

Digitální singl kromě titulní skladby obsahuje dále b-side píseň Lights.

Ve své novince se Yugyeom vyrovnává s následky zlomeného srdce. Nenapadne ho nic jiného než vyrazit do klubu, pořádně zapařit a zpít se do němoty. Má to ovšem jeden podstatný háček. Ani to množství alkoholu mu nepomohlo zapomenout a přestat toužit. Po probuzení, kdy se o slovo hlásí všemi zbožňovaná kocovina, přichází tvrdá realita. Rozchod je na pořadu dne a nic už ho nezvrátí.

Ve spojení s Coogieho rapovou částí, který se ve videoklipu rovněž mihne, vznikla dokonalá porozchodová píseň.

Take You Down a Lights jsou první tvorbou, kterou Yugyeom vydal po svém sólo debutu s mini albem Point Of View: U. Tomuto hudebnímu kousku vévodila titulní skladba All Your Fault, na které se podílel GRAY. Nalezli bychom na něm i singl I Want U Around s hlasem kouzelné zpěvačky DeVita.

Natasha Mulenga z NME tehdy uvedla, že Yugyeom „využívá nově nalezené svobody k prosazení své nezavilosti a učinění jasného prohlášení o tom, jakým umělcem chce být.“

Netřeba dodávat, že tomuto mu v labelu AOMG nic nebrání. Přeci jen ho Jay Park před lety založil s myšlenkou, že bude podporovat umělce v jejich individualitě, poskytne jim zázemí a nechá je pořádně zazářit. Tak proč toho ve všech bodech nevyužít?

ZDROJ: rollingstoneindia.com & nme.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.