Jackson Wang opět boduje aneb je Cruel o vymanění se z toxického vztahu nebo boji proti silám zla?

Michaela Pašková
Hudba
FOTO: twitter.com/teamwangofcl

Globální superstar, Jackson Wang, je prostě nezastavitelný. Po letošním úspěšném comebacku se svou skupinou GOT7 propůjčil hlas OST animovanému filmu Minions: The Rise of Gru a vystoupil na různých festivalech. Zároveň nám dává ochutnávat to, co můžeme čekat od jeho velmi očekávaného alba MAGIC MAN.

Než přejdeme k jeho novince Cruel, se kterou poprvé vystoupil během Coachella, podíváme se trošku na zoubek rozhovoru pro magazín Singles.

Na úvod rozhovoru řekl, že za 10 let, které strávil v průmyslu, hodně přemýšlel o tom, co by měl dělat dál a jakým směrem se vydat. „Po těžkých časech jsem si dokonce uvědomil, že každý nemůže mít všechno, takže stačí, když budete dělat to, co chcete. Každá volba má samozřejmě své klady a zápory, ale uvědomil jsem si, že pokud se každý den alespoň o kousíček přiblížím svému cíli, pak je to samo o sobě pro mě štěstí.“

Prozradil, že toto je bod, kde se právě nachází – dává ze sebe to nejlepší, aby dosáhl toho, po čem touží a nalézá při tom štěstí.

„Předtím jsem se jen snažil tvrdě pracovat. Touha odvést dobrou práci byla vždy u mě na prvním místě. Nyní ale vím, že hudba je také umění, a proto ji musím upřímně cítit a porozumět ji. Musím si ji užívat a věřit si.“

„Když si vzpomenu na dobu, kdy jsem se stal umělcem, tak skutečnost, že miluji svou práci a nepovažuji ji za ni, se nezměnila.“

Červenec Jackson Wang zakončil hudebním videem k písni Cruel z jeho nadcházejícího alba MAGIC MAN, jehož vydání je naplánováno na 9. září.
V Cruel se dál pouští do objevování různých zvuků a žánrů. Do hip-hopové a R&B kompozice vložil rockový nádech, kdy basová linka připomíná hit Do I Wanna Know? od Arctic Monkeys. Za produkcí skladby stojí Floyd Fuji, Roland Gajate Garcia, Cambo a LOUALLDAY. Poslední dva jména jsou vám nejspíše povědomá, protože tito pánové jsou podepsáni i pod Blow.

Jackson Wang nás v Cruel bere na jízdu plnou vzestupů a pádů stejně jako v krutém vztahu. Je to neustálá hra na přetahovanou ve vztahu, který se zdá, že nikdy doopravdy neskončí. Elektrická kytara je vrcholem celé písně, jejíž prvek Jackson Wang skvěle využívá v choreografii.

Na napsání textu se kromě člena GOT7 podíleli Cambo, Roland Gajate Garcia, Jack Samson, Louis Bartolini a Kyle A Thornton. V textu je neuvěřitelně přesně zanesena tíha toho, že jak jeden z páru nedokáže toho druhého nechat jít. Jako posluchači můžeme slyšet, jak se ti dva snaží jít dál, ale jeden se neustále vrací.

‚I know you want me too / Even though you’re not mine / You got that look in your eyes‘

Jak píseň pokračuje, Jackson Wang si pohrává s myšlenkou, že partnerka už možná nebude chtít ve vztahu pokračovat. Nicméně vzájemné city k sobě navzájem nevymizely.

This ain’t what you want / This is what you need‘

Závěr písně je o uvědomění si, že vztah není ani pro jednoho z nich dobrý, kdy v textu je použito přirovnání ‚A little gasoline and a match‘. Je to jednoduché, ti dva si mohou navzájem způsobit více škody než užitku.

Umělcovu vizi v hudebním videu přivedl k životu americký režisér Rich Lee, který režíroval videoklipy třeba pro Eminema, Lanu Del Rey, Maroon 5, The Black Eyed Peas a Norah Jones. Vše se ve videoklipu Cruel odehrává v postapokalyptickém světě, kdy je Jackson Wang pokrytý prachem a špínou, budovy kolem něj jsou zdemolované a v plamenech. Je vidět, jak bojuje proti silám zla tím, že z nich vysává život.

Přestože videoklip trvá pouhé tři minuty a patnáct sekund, skutečně působí jako film plný akce a kvalitních vizuálních efektů.

Fanoušci, označovaní také jako JACKY, vyjádřili svůj obdiv k jeho tvůrčímu procesu tím, že videoklip označili za mistrovské dílo. Některé z nich to dokonce vedlo k tomu, že přirovnali vesmír MAGIC MAN k marvelovskému a označili jej jako JWCU: Jackson Wang Cinematic Universe.

Také se už nemůžete dočkat toho, až si v září poslechnete album MAGIC MAN?


ZDROJ: soompi.com & envimedia.co

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.