Jackson Wang opět boduje a trhá jeden rekord za druhým

Michaela Pašková
Hudba
Foto: Bazaar China

Je to sotva pár dní, co Jackson Wang překvapil své fanoušky novou mixtape LOST & FOUND. PR tým společnosti TEAM WANG, kterou umělec sám založil, se podělil o to, že se skládá z jeho doposud nezveřejněných písní.

Bez předem zveřejněných upoutávek bylo rovnou, den předtím, oznámeno datum vydání. Magazín MEA WorldWide [MEAWW] zmínil, že to udělal jako kdysi Beyoncé, která v roce 2013 z ničeho nic vydala album.

Mixtape obsahuje osm skladeb. Hudební zážitek zahajuje Poison, groovy píseň s těžkou basovou linkou, která vyjadřuje frustraci z touhy po toxickém vztahu. Následuje Dead, která se nese v duchu retro synthwave. Tentokrát má pocit, že se jeho partnerka příliš zabývá jinými věcmi a on se necítí být její prioritou. Jednoduše si přeje, aby byli jen oni dva a partnerka si nevšímala ostatních věcí.

Ve třetí skladbě I Don’t Have It s dramatickou linkou, ve které je použit nevšední hudební nástroj, lesní roh, dává jasně najevo, že ať už po něm chceme cokoliv, dát nám to nemůže. Sebereflexe po rozchodu je zahrnuta v povzbudivé Power.

Pátou stopou na mixtape je Blackout. Tato downtempová skladba je věnována životním vrcholům a nechuti sestoupit dolů. Trap a R&B je smíchán ve smyslném In My Bed, ve kterém nechce, aby jeho milenka odešla, ale zůstala ještě jednu noc. U této písně je Jackson Wang uveden jako spoluautor.

V pomalém lo-fi tempu se nese The Moment. U této skladby je rovněž uveden jako spoluautor. Text pojednává o intimním momentu plném lásky, tak vášnivém, že z toho jednomu až zatrne. Mixtape uzavírá Vibes, která se věnuje krátkému pobláznění. Líbí se mu představa, že je s danou osobou, ale pak přichází rychlé vystřízlivění.

O názvu a obalu mixtape se hodně spekulovalo, jelikož na hudebních platformách je jako rok vydání uveden 2019. Tato malá drobnost, snadno přehlédnutelná, vyvolala teorie, že si dal Jackson Wang záležet, aby vysvětlil, že se písně z jeho mixtape kdysi ztratily a nyní se našly. Podle fanoušků tuto teorii podtrhuje i vyjádření PR týmu společnosti TEAM WANG.

Navzdory náhlému vydání mixtape boduje po celém světě. Během tří hodin se stala na NetEase Cloud Music nejprodávanějším digitálním albem roku 2022. Za pouhých 24 hodin se ji prodalo přes 75 000 kopií a dosáhla celkového prodeje 1,8 milionu jüanů. Dostala se na první místo celosvětového žebříčku alb na iTunes, což se tomuto členovi GOT7 podařilo vůbec poprvé. V 19 různých zemích se mixtape umístila na prvním místě v mezinárodním žebříčku iTunes a v evropské části debutovala na 7. místě.

PR tým společnosti TEAM WANG dráždí fanoušky prohlášením, že umělec ‚chystá ještě něco většího‘. Prostě nehodlá v dohledné době přestat. Otázkou ovšem je, jestli jeho pověstné tří hodinové šlofíky, které si dopřává ráno, stačí na to, aby si plně odpočinul.

Celou mixtape si můžete poslechnout zde. Co na ni říkáte?

Zdroj: envimedia.co

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.