Ovoce z dovozu je v Jižní Koreji nehorázně drahé! Kolik stojí například trs banánů?

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: needpix.com

Ceny dováženého ovoce jsou v Jižní Koreji mnohem vyšší než v jakékoli jiné zemi, uvedla před časem skupina prosazující spotřebitele. V článku se na to zaměříme podrobněji.

Skupina prosazující spotřebitele srovnala ceny 25 dovážených položek v hlavních městech 10 zemí a zjistila, že ceny devíti dovážených položek, včetně ovoce a živočišných produktů, byly v Jižní Koreji vyšší než v jakékoli jiné zemi. Ceny těchto položek na korejském trhu byly více než 1,5krát dražší než průměrné ceny v deseti hlavních zemích.

Které ovoce z dovozu patří v Koreji k nejdražším? Především banány, ananasy, grapefruity a manga. Trs banánů vyjde na 13 200 wonů (250 czk), jeden ananas stojí 6 381 wonů (123 czk), grapefruit koupíte za 3 015 wonů (58 czk) a mango za 6 834 wonů (131 czk).

Drahé jsou ovšem i červené hrozny, citrony, pomeranče a kiwi. Spotřebitelé v Koreji uvedli, že ceny ovoce, u nichž se Korea kvůli nízké míře soběstačnosti spoléhá na dovoz, byly v Koreji vyšší než v jiných zemích. Podobné je to i u domácího hovězího masa, kde 1 kg stojí okolo 148 029 wonů (2 840 czk).

Co na tyto ceny říkáte? Koupili byste si tak drahé ovoce? Vyhovují vám ceny ovoce v České republice a na Slovensku?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Michala Tutschová

    Ceny u nás sice nejsou úplně růžové, ale banány za 250,- a hovězí za skoro trojku, to je masakr.