Otevřete peněženky a vysypejte prasátka, protože umělci z Koreje opět míří do Evropy!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: facebook.com/ericnamofficial

Chybí vám kpopové koncerty? Co když vám řekneme, že se tři uskuteční už za necelý měsíc? Zvedne vás to ze židle?

Koncerty různých umělců jsou něčím, na co jsme si před koronavirem docela zvykli. V rámci ukázání dobrých vztahů mezi Jižní Koreou a Českou republikou vystoupili v roce 2015 v Praze SHINee a Red Velvet. O tři roky později se v Praze uskutečnil první regulérní K-Pop koncert. Skupina 24K tehdy na vlastní oči viděla, co dokáží čeští a slovenští fanoušci. Zavítali k nám také Jude a Sunghak z dnes už bývalých BIGSTAR, NOIR, MASC, N.TIC, Eric Nam, AlphaBat, Seven O’Clock, VAV, Seongri. Z kapel otřásli Prahou South Club, Drug Restaurant a Violet Tree.

U té Prahy na moment zůstaneme. V roce 2018 nemohl se členy skupiny 24K přijet Kisu, protože vykonával povinnou vojenskou službu. Od té doby skupina prošla radikální změnou členů, kdy z ní například odešli Cory (Corbyn), Jeong Uk (Jeong_uk) a rovněž Kisu, který se rozhodl, že dostojí svému slibu danému fanouškům. Vyrazí na světové turné, které zahrnuje také Evropu. Společnost Beyond Ent průběžně oznamuje města, ve kterých Kisu od března do května příštího roku vystoupí. Dne 8. dubna ho můžeme očekávat v Praze. Kategorie a cena lístků zatím není známa.

V roce 2019 v Praze vystoupil sólista Eric Nam. Příští rok pořádá světové turné a na Prahu, kde fanoušky svou hudbou potěší 1. dubna, nezapomněl. Vypadá to, že ten měsíc bude naše hlavní město opravdu vyhledávaným místem K-Pop fanoušků. Amsterdam, Londýn a další města už teď hlásí vyprodáno. Prodej lístků do Prahy, kdy General stojí i pro studenty přijatelných 790 Kč probíhá přes Ticketmaster a Ticketportal. Moc dlouho byste neměli nad koupí váhat, protože Praha sice nehlásí vyprodáno, ale sehnat lístek začíná být problém.

Dění okolo obou pražských koncertů sleduje český tým, který působí pod názvem Team체코. Určitě jste o něm už zaslechli, protože děvčata mají kromě jiného během pražských koncertů na starosti numbering a fanbalíčky. Na své stránce a ve facebookových skupinách, které pro jednotlivé události zřizují, zveřejňují důležité informace například o místě konání a dopravě. Vše navíc s verzí v angličtině, takže se i mezinárodní fanoušci mají u nás jako v bavlnce.

Tak to bychom měli Prahu a teď se přesuneme do ostatních evropských měst. Rapper BLOO z MKIT RAIN se vrátil na scénu s druhým full albem MOON and BACK, jehož písně si budou moci fanoušci poslechnout už v prosinci v Londýně a Paříži. Bohužel jsou všechny tři koncerty vyprodané. Nicméně doufáme, že se vám lístek podařilo zakoupit.

BLOO vyjede přes Cult of Ya. Tato společnost je fanouškům hip-hopu velmi dobře známa, protože do Evropy přivezla už několik umělců. Teď byste měli zpozornět, protože už v lednu příštího roku pořádá svůj festival. Zatím víme, že na něm vystoupí producentské duo GroovyRoom, sexy R&B zpěvačka Moon (Moon Sujin), R&B zpěvák Gemini, rapperka Mirani, DJ SMMT a DJ CO.KR. Šest umělců je zřejmě málo, protože bude oznámen ještě jeden. Koncerty se uskuteční v Londýně, Paříži a Amsterdamu. Kategorie lístků se dělí na General, Early Entry a VIP. Cenově pohybují v rozmezí od 37,5 do 120 EURO. Zakoupit si je můžete zde. V rámci této společnosti měl vyjet pH-1. Bohužel turné bylo s ohledem na situaci okolo COVID-19 zrušeno. Je tedy možné, že je umělcem, jehož identita ještě nebyla odhalena.

Se společností KPD Events měla vyjet skupina D-CRUNCH. Bohužel ani tomuto turné se nevyhnula situace s pandemií a bylo tak odloženo. Zřejmě neproběhne, protože společnost bude vracet peníze za prodané lístky. Tato společnost oznámila, že najednou přiveze hned několik umělců. V červenci proběhne ve Stockholmu CON-KOP. Zatím víme, že během něj vystoupí sólista Brooklyn, skupina MustB a nováčci LUMINOUS, se kterými připravujeme exkluzivní rozhovor! Dvě skupiny budou ještě odhaleny. Prodej lístků probíhá na webové adrese společnosti.

Koncem ledna příštího roku by měla v New Yorku zahájit světové turné oblíbená skupina MONSTA X. Kromě amerických a kanadských měst zatím není známo, kde a kdy skupina vystoupí. Nicméně je potřeba zmínit, že toto turné bylo už dvakrát odloženo, takže je ve hvězdách, zda se vůbec uskuteční.

To byl výčet zatím potvrzených turné. V souvislosti s COVID-19 byly dále odloženy turné ATEEZ, AB6IX, KARD a také D²ML Tour, v rámci které měli sólisté Dabit, David Oh, McKay a Lox zavítat do Prahy. Co se týče ATEEZ, tak Min Gi prozradil, že v příštím roce skupina hodlá ve svém druhém světovém turné pokračovat.

Do Evropy měla vyrazit skupina SEVENTEEN. Její turné bylo ovšem úplně zrušeno. Světové turné začali zmiňovat členové skupiny STRAY KIDS a legendární Jay Park.

Na který z koncertů plánujete vyrazit?

Zdroj: twitter.com/kpdevents, instagram.com/_beyondent, facebook.com/ericnamofficial, cultofya.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Michala Tutschová

    Na ateez už máme lístky, a jak znám kámošku, tak mě dokope na seventeen a možná i stray kids. 😊