Recept: Krémová kukuřičná polévka je snadná na přípravu a do Japonska byla přivezena z Francie

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: YouTube screen

Tuto krémovou kukuřičnou polévku můžete dostat v Japonsku. Hodí se k ostatním japonským pokrmům západního stylu a je velmi jednoduchá na přípravu. 

Tato polévka v západním stylu byla do Japonska pravděpodobně přivezena z Francie. Svým způsobem připomíná japonské polévky surinagashi a dashi. Její výroba je snadná a všechny suroviny jsou lehce dostupné.

Co budeme potřebovat:
2 lžíce másla
1/2 cibule, jemně nasekané
1 lžíce mouky
1 a půl šálku kuřecího vývaru
1 plechovka kukuřice (případně stejné množství vařené mražené kukuřice)
1 šálek mléka
3 lžíce smetany
sůl
bílý pepř
sekaná petrželka na ozdobu

Postup:
Nejprve v hrnci rozpusťe máslo při mírné teplotě. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezměkne. Poté přidejte mouku a minutu ji povařte za stálého míchání.

Potom přilijte kuřecí vývar a zvyšte teplotu. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu. Pak přidejte kukuřici a smetanu a dále vařte.

Nakonec polévku rozmixujte na hladký krém, do kterého vmíchejte mléko. Osolte, přidejte bílý pepř a jednotlivé porce ozdobte petrželkou. Můžete podávat třeba s opečenými tousty nebo chlebem.

Zdroj: japanesecooking101.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.