Recept: připravte si populární korejskou přílohu -nakládanou ředkev

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: Youtube screen

Dali byste si nějakou chutnou, zdravou a jednoduchou přílohu, která se hodí k masu nebo se dá použít i jako salát? V tom případě vyzkoušejte korejskou nakládanou ředkev.

Korejská nakládaná ředkev je velmi oblíbenou přílohou, která se hodí například ke kuřeti a rýži. Dá se snadno vyrobit a jistě upoutá svou svěží slanou, sladkou a kyselou chutí.

Co budete potřebovat:
3-4 velké bílé korejské ředkve nebo ředkve daikon
¼ šálku bílého octa
¼ šálku cukru
1 lžičku soli

Postup:
Nejprve umyjte a oloupejte ředkve. Poté je nakrájejte na malé kostičky a vložte je do mísy. Potom přilijte ocet a přidejte cukr a sůl. Vše několikrát promíchejte, alespoň minutu.

Dále celý obah mísy nalijte do igelitového uzaviratelného zip sáčku nebo do obyčejného igelitového sáčku, jehož konec svážete. Sáček poté odložte na linku a nechte ho i s obsahem asi 8 hodin odpočívat.

Nakonec sáček otevřete, dejte ředkev do misek a misky vložte ještě tak na 1-2 hodiny do ledničky vychladit.

Dobrou chuť!

Zdroj: ​itsmydish.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.