Seventeen Tour „Follow“ Back to cinemas: Filmová cesta plná emocí a hudby, která chytí za srdce

Film / TV
Foto: Asianstyle

Dne 21.8.2024 se v kinech Cinema City po celé České republice konalo promítání koncertního filmu Seventeen Tour „Follow“ Back to cinemas. Režíroval jej Yoondong Oh a jednalo se o záznam prvního koncertu této třináctičlenné skupiny na stadionu Seoul World Cup Stadium a jejich následujícího tour.

Kdo jsou Seventeen? Seventeen je jihokorejská chlapecká skupina, která debutovala v roce 2015 pod agenturou Pledis Entertainment. Skupina se rychle stala jednou z nejvýznamnějších formací na k-popové scéně. Seventeen tvoří třináct talentovaných členů, kteří jsou rozděleni do tří specializovaných jednotek: vokální, taneční a hip-hopové.

Vokální jednotka zahrnuje členy Woozi, Jeonghan, Joshua, DK a Seungkwan, kteří jsou známí svými silnými a emotivními hlasy. Taneční jednotku tvoří Hoshi, který je také hlavním choreografem skupiny, Jun, The8 a Dino. Tito členové vynikají svou precizní a energickou taneční technikou, která je důležitou součástí každého jejich vystoupení. Poslední, hip-hopová jednotka, zahrnuje lídra skupiny S.Coups, dále Wonwoo, Mingyu a Vernona. Tito členové se zaměřují na rap a přinášejí do skupiny silné rytmické a lyrické prvky.

Film z pohledu Martiny Bartůňkové

Na Seventeen jsem byla velmi zvědavá. Jako dlouholeté fanynce k-pop hudební scény je mi skupina samozřejmě známá, ale mezi CARAT jsem se dosud zařadit nemohla. Měla jsem tu čest se na tento film podívat v kině OC Smíchov ve 4DX a zážitek to byl rozhodně dynamický. Ze začátku jsem musela nezvyklému pocitu přivyknout, protože se během koncertu sedačka pohybovala v rytmu hudby a pohybů zpěváků. Navíc to bylo doplněno efektem foukajícího vzduchu na sedačce přede mnou a za mnou.

Členové Seventeen udělali pro tento film i krátkou upoutávku, jak se chovat v kině, což bylo velmi vtipné a působilo na mě jako skvělý opening. Samotný začátek filmu byl impozantní a členové dokázali diváky během něj vtáhnout dovnitř. Zamilovala jsem se do nich jak díky hudbě, tak díky jejich performance. Dokázali působit mužně, roztomile i dětsky. Během filmu mě nejen rozesmáli, ale jejich závěrečná řeč mě neskutečně dojala, a tak jsem dokonce zaslzela.

Jak jsem již zmínila, poslouchám k-pop dlouho a z mých oblíbených skupin jsem zvyklá na jinou formu prezentace, více mužnou. Ale Seventeen jsou neskutečně chytlavá skupina a jsou roztomilí. Z filmu jsem si odnesla závislost na některých jejich písních a oblíbeného člena! Jeonghana.

Jaké písně zazněly v tomto filmu? Tak třeba Maestro a Very Nice. Píseň Very Nice je jednou z těch, co jsem znala i před zhlédnutím filmu a jejich performance jsem si opravdu užila. Jednalo se o přídavek a úseky Very Nice zazněly několikrát.

Publikum si film očividně užilo stejně jako já, protože během filmu se ozýval potlesk a pískání, které atmosféru ještě více nabudilo. Silná fanouškovská podpora byla patrná také díky tomu, co měli návštěvníci filmu na sobě, a pomocí lightsticků, kartiček a alb, která si přinesli a navzájem si ukazovali.

Co považuji za úžasné, je to, že někteří fanoušci si dali tu práci a vytvořili dárečky pro ostatní návštěvníky tohoto filmu. Například jedna slečna s maminkou vyráběly roztomilé náramky se jmény členů. Na filmu byly spolu, a jak dcera, tak maminka si to užily. Po konci filmu tam u východu ze sálu stálo několik skvělých lidí s taškami a rozdávali balíčky, ve kterých byla kartička s některým z členů, pohlednice, vstupenka s názvem filmu a odznáček, který spolu s náramkem od předchozí slečny zdobí moje oblečení a ruku. Jednalo se o zástupce firmy kspace., kteří mají i vlastní e-shop.

Film se neskutečně povedl a splnil všechna má očekávání. Rozhodně doporučuji všem na něj zajít.

Film z pohledu Evy Pospíchalové

Seventeen jsem si velmi oblíbila již na začátku jejich kariéry, ale nikdy se mi nepodařilo vyrazit na jejich koncert. Film ve formě koncertu pro mě nebyl první, ať už šlo o K-pop nebo jiné kapely – zážitek ve 4DX však pro mě byl novinkou. Sedačky vás nenechají v klidu a celý sál roztančí, ať se vám to líbí, nebo ne. Pro někoho to může být až příliš mnoho vjemů najednou, ale podle mě je to to nejbližší, co můžete zažít, pokud se chcete přiblížit skutečnému koncertu. Navíc, jak je známo, korejští umělci sice jezdí do České republiky a Evropy obecně více než v minulosti, ale nelze to srovnat se západními nebo tuzemskými umělci.

@asianstyle.cz

Včera jsme se díky @aerofilms_cz měli možnost v Praze zúčastnit promítání Seventeen Tour FOLLOW Again To Cinemas, který v nich zanechal jedinečný zážitek! 🫰💞 Pokud jste středu nestihli, určitě neváhejte, datum 24.8. protože je stále aktuální! A to, jak se líbil film na Smíchově Vám či kdy jste začali poslouchat Seventeen, se dozvíte v pokračování reelu již brzy! #asianstylecz #aerofilms #kpopcz #kpopsk #kpopnews #kpop #seventeen #seventeentourfollowagaintocinemas #seventeenincinemas

♬ BEAUTIFUL – SEVENTEEN

Už před začátkem se okolí sálu plnilo fanoušky v roztomilých outfitech (většina tematicky v barvách světle modré a růžové) a s kartičkami jejich favoritů, což bylo hezké vidět u skupiny, která brzy oslaví 10. výročí. Obecně mě potěšilo, že i na „starší“ K-pop skupinu dorazí spousta (nejen) mladých lidí se zájmem o záznam živého vystoupení.

Po hudební stránce byli Seventeen famózní. V průběhu koncertu zazněly jak nejnovější skladby, tak i starší hity. To samé platí pro výběr písní na koncert. Od energického rapu hip-hopového unitu, přes něžnou baladu vokalistů až po komplexní vystoupení tanečního týmu jsme mohli vidět, co všechno skupina umí. Členové v kompletní sestavě dokázali, že stále patří mezi ty nejtalentovanější umělce v K-popu a jsou odhodlaní se nadále zdokonalovat jak ve zpěvu a tanci, tak i v rapu nebo psaní skladeb.

I když se jednalo prakticky o film, koncert nabídl možnosti interakce, a tak se sálem konstantě ozývalo tleskání, takzvané „fanchanty“, jásot, ale i smích, když se členové (kterým táhne na třicet) proháněli po pódiu na koloběžkách a v bláznivých outfitech tancovali a dělali si naschvály.

Nápad uvést K-Pop koncerty na česká plátna je skvělá věc, a pro mě zároveň nostalgická, když si vybavím, jak před lety bylo bojem i sehnat CD. Je to určitě skvělá příležitost pro fanoušky K-Popu, speciálně pak ve 4DX formátu, který vás dostane pod pódium všemi smysly. Speciálně k promítání koncertů se velmi hodí.

@asianstyle.cz

Ve středu díky @aerofilms_cz , dostali dva Asianstyle redaktoři možnost užít si film a odnést si silný zážitek z 4D kina v Praze. Jak se film líbil CARATS a koho mají ze SEVENTEEN nejraději, se mimo jiné dozvíte v našem reels. 💞🫰 #asianstylecz #aerofilms #seventeenmovie #seventeenincinemas #kpopcz #kpopsk #jiznikorea #seventeentourfollowagain #kpopnews

♬ original sound – AsianStyle.cz

Mockrát děkujume Aerofilms za lístky pro redaktory. Jsme Vám moc vděční za podporu.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.