Japonský park Maruyama voní třešňovými květy. Má smuteční třešeň, která v noci svítí

Eva Lenská
Cestování
Foto: Gavin Anderson/flickr

Pěkné počasí přímo vybízí k procházkám v parku. Japonský park Maruyama se nachází v Kjótu a láká milovníky přírody a třešňových květů. Pojďme ho na chvilku navštívit skrze článek.

Park Maruyama je nejstarším parkem v Kjótu. Byl dokončen v roce 1886. Několik let poté, přesněji v roce 1914, Ogawa Jihei dodal autentický styl vycházkové zahradě a začlenil umělé kameny do obložení rybníků. Obratně tak spojil umělé kameny s přírodními.

Park je v současné době domovem asi 680 sakur. Mnohé z nich mají až 87 let (2. generace třešňových stromů). Park je tedy známý coby krásné místo pro pozorování třešňových květů a vnímání jejich křehkosti a vůně, zejména v období oslav hanami.

Hlavní vchod do parku vede přes svatyni Yasaka, která leží na východním konci ulice Shijō v okrese Gion. Přímo na sever, sousedící s parkem, je rozlehlý chrám Chion-in, za nímž se nachází menší chrám Shrenen-in.

V první polovině dubna, kdy jsou třešně v plném květu, se park stává nejoblíbenějším a zároveň nejnavštěvovanějším místem. Lidé chodí obdivovat zejména smuteční třešeň (shidarezakuru), která v noci svítí. 

Jestliže máte rádi parky, sakury, Kjóto a Japonsko, neváhejte a park Maruyama navštivte. Můžete nám potom sdělit, zda je opravdu tak nádherný a voní třešňovými květy.

Zdroj: kyototourism.org, japan-guide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.