Levandulová farma ve Furano slibuje návštěvníkům voňavé pokušení a širé fialové lány

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia.org

Vůni levandule a dalších květin, rozlehlé fialové lány a třeba i levandulovou zmrzlinu – to vše si můžete vychutnat na ostrově Hokkaido, na krásné voňavé levandulové farmě.

Na ostrově Hokkaido se pěstuje levandule už více než půl století a když se poptávka v 70. letech snížila, přešlo se od zemědělství i k turistické atrakci. V současné době navštěvují levandulovou farmu ve Furano milovníci vůní, květin a přírody každé léto, když jsou květy v plném rozkvětu.

Jelikož levandule kvete většinou od června do srpna, nabízí farma i řadu jiných květin. Vašemu oku tak může zalahodit řepka, vlčí bob, slunečnice, šalvěj a další květena. Široká květinová pole vás uchvátí a barevně naladí. Ve Furano je takových polí hned několik.

Foto: wikimedia.org

Nejoblíbenější je farma Tomita. Kromě voňavých záhonů zde naleznete i bohaté občerstvení a výrobky z levandule. V jídelním menu nechybí levandulová zmrzlina, med z levandulových květů, levandulové želé, levandulový čaj, ale také můžete ochutnat sladkou kukuřici, kari a různá zeleninová jídla. 

V roce 2008 byla pro nadšené návštěvníky otevřená i druhá levandulová farma, která dostala jméno Lavender East. Nachází se asi 4 kilometry východně od farmy Tomita. Její levandulová pole pokrývají asi 14 hektarů. Kromě občerstvení je tu pro vás připravený i takzvaný ‚levandulový autobus‘, který vás kolem polí povozí.

Foto: wikimedia.org

Další populární farmou je farma Kamifurano. Ta poskytuje nádherný výhled na horu Tokachi. Mezi vítané atrakce tu patří projížďky na traktorech a trocha práce. Můžete si vyzkoušet, jak se sklízí, řeže nebo suší levandule. 

Velmi zajímavým způsobem, jak můžete cestovat mezi farmami a ušetřit své nohy, je využití vlaku na trase Furano-Biei Norokko. Ten jezdí od června do října. Můžete si v něm klidně zvesela zpívat známou píseň od Hany Hegerové a Petra Hapky: „Ty jsi má, levandulová…“

Zdroj:  japan-guide.com, farm-tomita.co.jp

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.