Koronavirus přináší v Koreji nečekané změny v líčení. Lidé u něj už netráví celé ráno

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pexels.com

Bojíte si občas sundat roušku a vidět tu škodu, kterou na vašem dokonalém líčení napáchala? V Koreji nalezli řešení.

V Koreji jsou mnoho let trendem nejrůznější tutoriály v líčení, které nalezneme na YouTube. V souvislosti se situací okolo pandemie COVID-19 a povinností nosit roušky, začali YouTubeři a vizážisté hledat způsob, který by se obešel bez make-upu. Těžko opravíte make-up poté, co si sundáte roušku. Vznikla tak novinka zvaná ‚foundation-free‘, která se velmi rychle rozšířila a stala populární.

V této technice líčení je opravdu make-up naprosto vynechán. Nahrazen je nejrůznějšími tónovacími krémy a dokonce i opalovacími krémy. Vzhledem k tomu, že díky této technice začíná být tón pleti přirozený, vynechávají se také oční linky.

„V minulosti bylo v Koreji pro většinu obyvatel nepředstavitelné vyjít z domu bez make-upu. Teď jsme si uvědomili, že technika foundation-free je lepší a pohodlnější, protože způsobuje méně kožních potíží a pomáhá ušetřit čas,“ prohlásila jedna uživatelka internetu.

Koronavirus způsobil také nárůst počtu žen, které se úplně přestaly líčit. „Dnes jsem šla do práce bez líčení. Vzhledem ke kultuře „tváří v tvář“ není šance v práci sundat roušku. Každé ráno mi trvalo asi hodinu, než jsem si omyla obličej a nanesla všechna líčidla. Teď mi stačí 30 minut,“ řekla 29letá Jihokorejka.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.