Co takhle si dát pár lahodných sušenek k odpolednímu čaji? Miso sušenky jsou jednoduché a jistě zachutnají i vašim návštěvám.
Nebudeme to příliš protahovat a dáme se raději do pečení, co říkáte? Určitě vám to půjde krásně od ruky.
Co budete potřebovat?
115g másla pokojové teploty
2 lžíce miso pasty
100g cukru
1 vejce
200g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
Můžete přidat 1/2 lžičky sezamových semínek
Postup:
Do mísy dejte cukr, máslo, miso pastu a třete hmotu, dokud nevytvoříte hladký krém. Pak přidejte vejce, mouku a sodu. Vypracujte bochánek těsta a rozdělte ho na dvě poloviny. Z každého bochánku vytvořte váleček. Hotové dva válečky dejte na 30 minut do lednice. Můžete je zabalit do alobalu.
Až si odpočinou, vyndejte je z chladu a krájejte je na plátky silné asi 0,5 cm, asi jako kdybyste krájeli knedlíky. Kolečka pak dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte zhruba 30 minut, při teplotě 175 °C.
Zdroj: japanesecooking101.com