Posedlost krásou způsobuje u jihokorejek poruchy příjmu potravy

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pixabay.com

Jižní Korea je známá svou posedlostí dokonalým vzhledem, což je znát zejména v zábavním průmyslu. Na mladé dívky i ženy to má velký vliv. Není divu, že mnohé bojují s poruchami příjmu potravy.

Pokud jste fanoušky kpopu nebo sledujete korejské herečky a modelky, pak víte, že mnohé umělkyně nedávají ten nejlepší příklad, co se krásy a stravování týče. Mnohé cvičí do úmoru, váží mnohem méně než je zdrávo anebo jedí maximálně jedno jídlo denně.

Nejedna zpěvačka přiznala, že během comebacku držela extrémně přísnou dietu a anorexií trpěly například Jin E z Oh My Girl nebo So Jung z Ladies‘ Code. Populární zpěvačka IU přiznala, že v určitém období jedla pouze jedno jablko nebo sladkou bramboru denně a Solji ze skupiny EXID prozradila, že často plakala hlady.

Jak na takové šílené diety a stravovací návyky reagují agentury a fanoušci? Mnohé agentury v takovém nezdravém hubnutí umělkyně podporují a vyhrožují jim ztrátou kariéry. Berou jim jídlo a nutí je cvičit do zemdlení. Mladé fanynky často své idoly obdivují, chválí za přehnanou štíhlost a samozřejmě napodobují. Jaký to má dopad, přináší nedávný průzkum Národní zdravotní pojišťovny v Jižní Koreji.

Většina lidí trpících anorexií nebo jinými poruchami příjmu potravy v Jižní Koreji, jsou ženy. Nemocnice kvůli poruchám příjmu potravy navštívilo za posledních pět let 32 ​​498 Jihokorejek, což představuje 81,8 procent z celkového počtu pacientů trpících poruchami příjmu potravy (40 059 osob).

Mezi ženami byla věková skupina, která s největší pravděpodobností trpěla poruchami příjmu potravy za posledních pět let, ve věku do 20 let (7 861 osob, 19,6 procent). Dospívající ženy a třicetileté ženy v kombinaci s osobami ve věku 20 let činily celkem téměř 40 procent případů.

Neplatí to však jen pro mladé, neboť vyšlo najevo, že skupiny seniorek okolo 70 a 80 let zahrnovaly 30,2 procent všech pacientů, což naznačuje silnou koncentraci pacientů mezi mladšími i staršími skupinami.

„Žijeme ve společnosti, kde je důležitá krása a udržování štíhlého těla je důležitým standardem krásy, což vede k tomu, že stále více žen trpí poruchami příjmu potravy,“ řekl Nam In-soon, zákonodárce vládnoucí Demokratické strany a člen Výboru pro zdraví a sociální péči v Národním shromáždění.

Co říci na závěr? Stejně jako je nezdravá obezita, tak je nezdravá i přílišná štíhlost. Důležitá je také psychická pohoda, zdravé sebevědomí a láska k vlastnímu tělu. Pokud chcete zhubnout, dělejte to pod vedením dietologa, lékaře nebo osobního trenéra. Snažte se jíst zdravě, pravidelně cvičit a přijímat své tělo i s jeho nedokonalostmi. V případě poruch příjmu potravy vyhledejte odbornou pomoc a nebojte se svěřit někomu blízkému.

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.