Jižní Korea se snaží zlepšit životní podmínky živočichů žijících v akváriích

Eva Lenská
Ostatní
Foto: pickpik.com

Podle nových právních předpisů musí všechna komerční akvária v Jižní Koreji podléhat vládním pokynům ohledně minimální velikosti a stavu prostředí. Živočichům se tak daří mnohem lépe.

Ministerstvo oceánů a rybářství přišlo s pětiletým plánem pro akvária, která již dlouhou dobu fungují bez pořádné kontroly. Chtějí situaci změnit a dosáhnout tak dobrých životních podmínek pro všechny živočichy. Pro začátek zajistí dobré životní podmínky zvířat tím, že vytvoří standardy pro výživu a prostředí přesně přizpůsobené potřebám různých mořských organismů.

Dříve neexistovaly žádné jasně stanovené normy pro krmení nebo kontrolu vody v akváriích, ani definice toho, co je pro mořská zvířata žádoucím stanovištěm, což mnohé živočichy vedlo k tomu, že se uchýlili k neobvyklému chování, protože byli zavřeni v malých prostorech nebo nebyli krmeni správně.

Ministerstvo vypracuje standardní pokyny, aby zajistilo, že mořská zvířata zavřená ve stísněných prostorech budou vystavena minimálnímu stresu vytvořením prostředí, které se nejlépe podobá přirozené přírodě. Úředníci se také zaměří na zneužívání zvířat při výcviku, což se děje například delfínům.

Vláda také plánuje zavést standardy kvality vody pro akvária, včetně teploty vody, slanosti a koncentraci vodíkových iontů (pH), aby zajistila, že mořští živočichové budou žít v prostředí, které nejlépe připomíná moře či oceán. Důležitá bude též včasná diagnostika nemocí a možnost kvalitní léčby živočichů, aby se zabránilo případnému šíření epidemie.

Jakmile budou konkrétní pokyny stanoveny prostřednictvím diskusí se souvisejícími agenturami, ministerstvo začne provádět plány, které by chtělo dokončit do roku 2024. 

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.