Patříte k milovníkům zvířat? V provincii Gangwon můžete najít heboučké lamy

Eva Lenská
Cestování
Foto: instagram.com/alpacaworld2017

Lákají vás heboučké a roztomilé lamy? Máte rádi zvířátka, tematické parky a místa, kam můžete vyrazit s přáteli či rodinou na výlet? Určitě by se vám líbilo v parku s názvem Alpaca World, který se nachází v provincii Gangwon.

Pokud hledáte pěkné místečko, kde si můžete dát něco na zub a přitom pozorovat zvířata a bavit se se svými blízkými, vydejte se do provincie Gangwon a navštivte Alpaca World park v Hongcheonu. Hlavním lákadlem jsou lamy s jemnou, nadýchanou srstí. Jde především o lamy alpaky (Vicugna pacos), které se obvykle chovají kvůli vlně. 

Park má rozlohu 360 ​​000 metrů čtverečních a milovníci zvířat si ho mohou projet celý, díky speciálnímu Alpaka safari vláčku. Kromě lam lze v parku potkat i ovce, kozy, poníky, sovy, králíky a další zvířata. Nuda nehrozí, neboť je připraven i bohatý program a hromada lákadel všeho druhu.

Foto: instagram.com/alpacaworld2017

Některé lamy jsou tak ochočené, že je můžete hladit, fotit se s nimi a nebo jim podstrčit nějakou povolenou dobrůtku. Děti jistě nadchne možnost mít fotku s nadýchaným mládětem lamy alpaky. Určitě je potěší i jízda vláčkem a dovádění na dětském hřišti (za přítomnosti lam).

Těm, kteří v biologii občas pospávali, připomeneme, že lamy alpaky žijí ve vysokých horách Peru, Bolívie, Argentiny a Chile. Váží 45 až 68 kilogramů, měří okolo 100 cm a dožívají se klidně i 20 let. Existují dva chovné druhy alpaky – Suri a Huacaya. Ne každý ví, že alpaky jsou také známé jako terapeutická zvířata, která mohou lidem pomoci s traumatickými zážitky. Návštěva parku může být tedy pro někoho i určitou terapií.

Park v Hongcheonu si můžete omrknout i na instagramu, ať víte, co čeho jdete. Nebojte se, že když se vaše děti budou bavit, vy umřete hlady. Nechybí tu stánky s občerstvením, kavárna, restaurace a dokonce místo určené na grilovačku. S přáteli si také můžete najít klidnější místečko na piknik.

Pokud toužíte po plyšových lamách či dalších hračkách, anebo suvenýrech, všechno z toho v parku naleznete. Milovníky focení jistě potěší foto zóna. V každém případě lze směle říci na závěr, že huňaté lamičky se na vás těší. Až budete v Koreji, pozdravujte je od nás.

Zdroj: alpacaworld.co.kr, koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.