Veterinární kliniky v Jižní Koreji zatajují náklady na léčbu

Michaela Pašková
Ostatní
Foto: pexels.com

Podle průzkumu provedeného Korejskou spotřebitelskou unií, veterinární kliniky jen tak neodhalují náklady na léčbu předem.

Korejská spotřebitelská unie provedla průzkum padesáti veterinárních klinik v metropolitní části Soulu. Bylo odhaleno, že nejvyšší náklady se týkaly zubní péče. Cena za vytržení zubu zvířete se lišila násobkem osmdesáti a nejdražší poplatek za odstranění zubního plaku byl 35x dražší než ten nejlevnější. Zarážející ovšem byla skutečnost, že většina veterinárních klinik zatajuje náklady na léčbu, a to až do té doby, než je vše dokončeno. Pouze 18 % z těchto veterinárních klinik odhalilo náklady na léčbu předem. Zbytek neměl zveřejněné informace o cenách nikde uvnitř nebo mimo veterinární kliniku.

Útraty za domácí mazlíčky se tak pro Jihokorejce stávají největší částí jejich výdajů. Průměrná částka, za jednu návštěvu strávenou na veterinární klinice, je zhruba 74 700 wonů (cca 1 500 CZK). Nicméně pouhých 26 % respondentů, kteří navštívili veterinární kliniku, dostalo informace o očekávaných nákladech předem.

Z tohoto důvodu Jihokorejci porovnávají výdaje prostřednictvím internetového vyhledávání a online komunit ještě před samotnou návštěvou veterinární kliniky. Nicméně to nedělají všichni. Někteří v dotazníku uvedli, že je pro ně porovnání úkonů nemožné. Přestože jsou ceníky za různé úkony zveřejněny, často jsou napsány způsobem, kterému normální člověk bez veterinárního vzdělání neporozumí.

Kolik vás zhruba stojí jedna návštěva veterinární kliniky? Jsou tyto náklady podstatnou složkou vašich výdajů?

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.