Mladí a svobodní Jihokorejci mají nový koníček. Oblíbili si domácí vaření

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: pixabay.com

Jste zvyklí hotové pokrmy kupovat nebo si raději vaříte doma sami? Zejména pokud nemáte rodinu nebo partnera. Jak jsou na tom mladí a nezadaní Korejci? V poslední době spíše sázejí na doma připravená jídla.

Lee Min-hyung, 27letý student vysoké školy, začal letos s novým koníčkem – fotografoval jídlo, které si připravoval ve svém pronajatém pokoji, a nahrával je na sociální sítě. Po vypuknutí pandemie covid-19 se zdržel stravování venku a místo toho se rozhodl vařit si jídlo doma.

„Byla to pro mě velká zábava a výzva vařit nová jídla podle videí a kulinářských kanálů na YouTube,“ řekl Lee. „Postupem času se moje kuchařské dovednosti zlepšovaly. Nyní mám důvěru ve své kuchařské dovednosti a více se zajímám o nákup kuchyňského náčiní.“

Vzhledem k tomu, že šíření covid-19 donutilo mnoho lidí zdržet se stravování venku, mladí a svobodní Korejci projevují rostoucí zájem o rozvoj svých kulinářských dovedností a stávají se „domácími kuchaři“.

Nejprve si začali hledat snadné recepty na internetu a poté využili možnosti nechat si zaslat předpřipravené, a někdy částečně připravené, složky potravin a recepty na přípravu domácích jídel až do bytu.

Někteří začali s vařením jednoduše proto, že rozvážená hotová jídla často vytváří příliš mnoho odpadu. „Porce rozvážených pokrmů jsou příliš velké na to, abych je mohl sníst sám. Zjistil jsem, že plýtvám spoustou jídla. Takže jsem místo objednáváných jídel, začal vařit doma,“ řekl 27letý pracovník jménem Shim, který nyní pracuje z domova.

Od nástupu pandemie covid-19 se také v Jižní Koreji zvýšil počet YouTube kanálů, které nabízejí snadné a cenově dostupné recepty pro kuchařské nováčky.

Jak jste na tom vy? Vaříte si sami nebo jídlo kupujete?

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.