Soulský botanický park se stal velmi oblíbeným místem k odpočinku a láká stále více návštěvníků

Eva Lenská
Cestování
Foto: facebook.com/seoulbotanicpark

Jak si vede soulský botanický park, který byl oficiálně otevřen 1. května 2019? Je tato stavba plná zeleně a přírodních krás hojně navštěvovaná? Pojďme si na tyto otázky nyní odpovědět.

Botanický park v Soulu, který byl oficiálně otevřen v květnu 2019, nicméně přístupný byl už od října 2018, přilákal od svého otevření více než 10 milionů návštěvníků, což je velký úspěch a soulská metropolitní vláda má z toho radost. Vystavět tento unikátní objekt plný přírodních krás se vyplatilo. Park se nachází v západním Soulu a je opravdu překrásný.

Podle městské vlády jde o první botanický park v zemi, který je postaven uvnitř města a jehož les, jezero, mokřady a skleníky jsou položeny na ploše 500 000 metrů čtverečních. Od října roku 2018 park navštívilo celkem 10,04 milionu lidí, z toho v březnu 2021 více než 550 000, tedy zhruba 18 000 osob denně. Podle všeho si lidé chodí do parku odpočinout a vyrovnat se s těžkostmi, které přinesla pandemie covid-19.

Největší rekord v návštěvnosti byl zaznamenán loni v říjnu, kdy park navštívilo zhruba 600 000 návštěvníků. Park si za vstup do svých tématických zahrad účtuje 5 000 wonů (asi 98 czk), do všech ostatních oblastí, včetně lesů, mokřadů a jezerních zahrad je vstup zdarma.

Placená oblast pyšnící se korejskými rostlinami všeho druhu a zelení z 12 tropických a středomořských zemí, přilákala už celkem 680 000 návštěvníků. Park do budoucna chystá různé akce, speciální programy a výstavy. Díky tomu se návštěvnost jistě ještě zvýší.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.