Kim Jong Hyeon, leader bývalých NU’EST, měl ze svého sólo debutu větší strach než nadšení

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/em_jonghyeon

Po rozpadu NU’EST se leader bývalé skupiny, který začal vystupovat pod svým pravým jménem, vydal na dráhu sólisty. Pojďme si společně vychutnat jeho první mini album.

Kim Jong Hyeon neboli JR si před svým sólovým debutem s mini albem MERIDIEM našel čas, aby nafotil fotografie pro magazín 1st Look, jehož redakci řekl rovněž pár slov. „Protože je to mé první album, které vydávám pod svým jménem a naplnil jsem ho pouze svým hlasem, měl jsem upřímně řečeno větší strach než nadšení,“ přiznal.

„Při práci na albu jsem neustále přemýšlel nad tím, co si o něm pomyslí moji fanoušci, jakmile si ho poslechnou. Jak zareagují? Byl jsem schopen během tvorby své obavy trochu zmírnit.“

„Protože je to první sólo album, které vydávám od svého debutu před deseti lety, pracoval jsem nesmírně tvrdě, abych ukázal, kdo umělec Kim Jong Hyeon je, včetně mých vlastních písní.“

Společnost EVERMORE Entertainment oznámila, že název mini alba, MERIDIEM, je pojmem, který v latině znamená poledne a symbolizuje umělcovu vděčnost jeho fanouškům. S touto společností Kim Jong Hyeon podepsal smlouvu v květnu poté, co se v březnu oficiálně rozpadla skupina NU’EST.

Ta se s fanoušky rozloučila kompilačním albem Needle & Bubble, v jehož čele stála titulní skladba Spring Again a již dříve vydané hity.

V minulosti Kim Jong Hyeon vydával sólo písně, ty však byly součástí NU’EST alb, anebo poskytoval featuring jiným umělcům. Jeho poslední spolupráce je s Yoon Jisungem z bývalé skupiny WANNA ONE na písni Summer Drive z mina alba Miro.

Takže mini album MERIDIEM je opravdu jeho prvním oficiálním sólo hudebním kouskem. Podílel se na psaní textů všech písní kromě b-side skladby Creator. Co se týká skládání hudby, jeho jméno bychom nalezli pod b-side písněmi décalcomanie a to.(&U).

MERIDIEM tracklist
Intro (into the Light)
Blaze
Lights
décalcomanie (feat. MRCH)
Creator
to.(&U)

V čele mini alba stojí titulní skladba Lights, která vyjadřuje umělcovu ambici usilovat o svobodu. Fanoušci, kteří ho podporují jsou jeho světlem, jenž mu svítí na cestu. Na jejím vzniku se kromě členů producentského týmu DEFAULT – Note a Nuzy – podílel i skladatel ZOZO.

Lights se pojí s b-side skladbou Blaze, která představuje běh ke Slunci v pravé poledne. Mezitím Lights vykresluje plavání směrem k Měsíci a vesmíru po poledni, což je metaforou pro umělcovu novou kapitolu života jako sólisty.

Mini album je dostupné k poslechu na Spotify.

Kim Jong Hyeon není jediným členem bývalé skupiny NU’EST., který v poslední době uskutečnil sólo debut. Minulý měsíc Baekho vydal své první album Absolute Zero s titulní skladbou No Rules. Ren uskuteční svůj herecký debut v Jižní Koreji prostřednictvím seriálu I Have Waited a Long Time for You (doslovný název) a Minhyuna už za pár dní budeme moci vídat v pokračování Alchemy of Souls.

Zdroj: soompi.com & whatthekpop.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.