Yugyeom: Kdykoli vydám novou píseň, vždy si říkám, že tu další udělám ještě lepší

Lucie Stará
Hudba
Foto: https://twitter.com/GOT7

Po odchodu z JYP většina členů GOT7 tápala, co budou vlastně dál dělat. Nejmladší člen se po hlavě vrhl do tvorby, díky čemuž našel hudební styl, který mu nejvíce vyhovuje. Změnil své návyky a zásluhou nového kolektivu se stal ctižádostivým. Zajímá vás, co na sebe a o vztahu s ostatními členy prozradil Yugyeom ve své části rozhovoru pro W Korea? Tak čtěte dál!

Yugyeoma si každý pamatuje jako naprosté neviňátko a nejmladšího člena, který se vždy směje. Mezi členy GOT7 dosáhl nejpozoruhodnějšího růstu. Zatímco ve svém volném čase vytvářel choreografie, skládal písně a dělal prakticky cokoli, připojil se k labelu AOMG se skvělým hudebním zázemím. Soustředěním a ponořením se do vlastní hudby Yugyeom pomalu pociťuje nové emoce.

„Jestli si myslím, že všichni členové GOT7 pokračují v bezproblémových kariérách? Ano. Osobně bych řekl, že se ostatní spíše zlepšují ve svých kariérách, než že v nich hladce pokračují. V minulosti nám na sobě navzájem záleželo bez ohledu na náš osobní hudební vkus. Při odchodu z JYP Entertainment jsme všichni řídili svým vlastním hudebním vkusem, a to je obrovská síla. Všichni jsme našli nebo pomalu nacházíme sami sebe. V posledních dnech každý člen vypadá hodně dobře. Jak pokračujete ve skupinových aktivitách, stáváte se chamtivějšími. Například, když jeden člen začne pracovat na skladbě, ostatní to zkusí také.

Taková chamtivost přinášela pozitivní výsledky a já o tom smýšlel jako o zdravém vztahu. Nyní všichni členové pokračují ve svých kariérách, vyzkoušeli věci, které chtěli zkusit a veškerá chamtivost tak zmizela. Místo toho nasloucháme názorům ostatních mnohem lépe než v minulosti. Kdykoli se sejdeme po našich samostatných programech, cítíme se mnohem pohodlněji a uvědomili jsme si, že jsme nejlepší, když jsme spolu.

Ano, mám svůj vlastní hudební vkus. Zbožňuji R&B a hip-hop. Když jsem byl na střední škole, viděli jsme s BamBamem v restauraci Jay Parka. Poté, co jsem se přidal k AOMG, dostal jsem se k Jay Parkovi blíže. V AOMG jsou umělci, kteří jsou vnímáni jako nejlepší zpěváci i rappeři a i tak se snaží ještě více zlepšit. Sledovat je tvrdě dřít mě přimělo být motivovanější a posunout se dál. Změnil jsem také své životní návyky a myšlenky o skladbách. Kdykoli vydám novou píseň, vždy si říkám, že tu další udělám ještě lepší. Ve světě je tolik talentovaných lidí a já chci být jedním z nich. Nejlepším způsobem, jak si zlepšit nějakou dovednost, je více se snažit, ať už jde o trénink, nebo skutečné vystoupení.

Také si myslím, že základní dovednost je to, co je důležité ve všech oblastech. V minulosti jsem byl zanícený jen pro tanec a moc jsem netrénoval zpěv. Dnes se soustředím na oboje. Dříve jsem při mluvení nebo zpívání měl hlas ve středních nebo hlubších tónech. V písních GOT7 jsem zpíval převážně vysoké tóny. Můj hlas se ale změnil, když jsem se začal zaměřovat více na zpěv. Vždy je příjemné, kdykoli naši fanoušci komentují takovou změnu nebo hudební styl. Naše nové album? Doufám, že si ho poslechne víc lidí. I tak je nové album velmi významné bez ohledu na to, jak je slavné. Hlavně je důkazem, že stále zůstáváme jako GOT7 a budeme tak pokračovat se všemi sedmi členy.“

Zdroj: WKorea

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.