Bývalá Big Hit producentka, která stojí za hudbou BTS a TXT, bude debutovat jako sólistka

Michaela Pašková
Hudba
Foto: instagram.com/dora._.a/

Pokud posloucháte BTS nebo TXT, tak je velmi pravděpodobné, že jste už slyšeli nějakou tvorbu dívky, která si říká ADORA. Bývalá Big Hit producentka se podílela na mnoha skladbách obou skupin.

ADORA, vlastním jménem Park Soo Hyun, se narodila 25. září 1997. Nedávno oslavila své 24. narozeniny (dle korejského způsobu počítání věku 25). Od dětství milovala hudbu a vyrostla jako fanynka legendárních BEAST, dnes Highlight. Prozradila, že dokonce nahrála píseň věnovanou této skupině. Její počítač je plný doposud nevydaných skladeb a coverů. Pár jich je z doby, kdy ji bylo pouhých 15 let.

Ačkoli se ADORA při poslechu svých starších kousků stydí, tak skutečnost, že začala studovat hudbu v roce 2010, kdy ji bylo třináct, je velmi působivá.

V minulosti působila jako trainee ve společnosti Music K Entertainment a dokonce byla součástí původní sestavy The Ark. Bohužel se skupinou z neznámých důvodů nedebutovala. Místo toho byla v roce 2016 rekrutována společností Big Hit, dnes HYBE, prostřednictvím konkurzu Next New Creator.

Její první oficiální kousek v této společnosti je píseň Interlude: Wings z alba Wings (2016) od BTS. Dokonce byla uvedena jako textařka. Dále je podepsaná například pod 134340, Spring Day, Love Maze, Magic Shop od BTS, Our Summer, Rollar Coaster, Poppin‘ Star, 20cm od TXT, Blue Side od J-Hope, Forever Rain od RM a tak dále.

V s ní rovněž spolupracoval a to na doposud nevydané vánoční písni. Původně doufal, že ji bude moci zazpívat s Jiminem, prozradil však, že ho od toho producent odrazuje. Nicméně V a Jimin vydali píseň Friends, u které je ADORA podepsaná jako textařka.

Nyní bylo oznámeno, že ADORA podepsala smlouvu s novou společností AURA Entertainment, která vznikla teprve v prosinci loňského roku se zaměřením na sólisty.

Foto: twuko.com/adoraofficialkr

Společnost prozradila, že ADORA bude příští měsíc oficiálně debutovat jako sólistka.

Zdroj: kpophit.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.