Představujeme vám TNX, první skupinu, za kterou stojí samotný PSY!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/TNX_Official

Na hudební scénu tento týden vstoupila nová chlapecká skupina společnosti P NATION. Co o svém debutu prohlásili sympatičtí členové?

Šestičlenná skupina TNX, ve které působí Taehun, Kyungjun, Hyunsoo, Junhyeok, Hwi a Sungjun, uspořádala na počest svého debutu s mini albem Way Up debutovou showcase.

„Připadá mi neskutečné stát tady na pódiu. O této chvíli jsme snili a tvrdě pro ni dřeli. V každém momentě ze sebe vydáme to nejlepší, takže na nás dávejte prosím pozor,“ prohlásil Taehun, leader skupiny TNX, což je zkratkou pro The New Six. Skupina si klade za cíl přinést na k-popovou scénu neotřelou a rozmanitou hudbu.

Všichni členové TNX se zúčastnili survival programu LOUD, který se vysílal od června do září loňského roku. Své trainee do něj vyslaly dvě společnosti, P NATION a JYP Entertainment. Cílem survival programu byl vznik dvou chlapeckých skupin, které by spadaly pod výše zmíněné společnosti. Na debut druhé skupiny působící pod JYP si musíme ještě nějaký ten pátek počkat.

Protože skupina TNX debutovala pod P NATION a její členy si pečlivě vybral sám PSY, není divu, že ještě před svým debutem přitahovala pozornost. Debutové mini album Way Up se skládá z pěti skladeb.

Way Up tracklist:
We On
180sec
Move
Burst Up
Your Favorite Melody

„Naše první album ztělesňuje naši mocnou energii a překypující talent. Doufáme, že si pozorně poslechnete všechny skladby,“ zmínil Sungjun.

V čele mini alba stojí titulní skladba Move, kterou společně produkovali Yoo Gun Hyung, autor mnoha PSYho hitů včetně celosvětové senzace Gangnam Style, New Face a I Luv It, a rapper PENOMECO.

Někteří ze členů se podíleli na produkci mini alba, včetně Hwiho, který stojí hned za dvěma písněmi. Složil a zaranžoval první b-side skladbu We On a společně s Kyungjunem a Junhyeokem spolupracoval na textu této písně. Poslední kousek z mini alba, Your Favorite Melody, tento 17letý mladík napsal ještě před svým debutem.

„Poslední skladbu jsem složil před svou účastí v LOUD, v dubnu 2021. Napsal jsem ji, aniž bych věděl, zda bude schopna spatřit světlo světa. Jen jsem doufal, že pokud by se vydala, stala by se pro lidi malou útěchou. Je mi ctí, že se mé písně dostaly na debutové album týmu,“ řekl Hwi.

Společnost P NATION založil PSY v roce 2018 a od té doby se stala domovem mnoha talentovaných umělců. Sangjun prohlásil: „Všichni jsme silní v různých aspektech a jsem si jistý, že lidé budou okouzleni každým z nás, nemluvě o naší chemii. Jako umělců z P NATION by si měli všímat také našich výkonů na pódiu.“

Zkušenější umělci z P NATION, včetně samotného šéfa PSYho, šest nováčků plně podporovali, poskytovali jim povzbuzení a dávali jim rady. „PSY nám opravdu dodal sebevědomí, když nám řekl, že si vedeme dobře a jediné, co musíme dělat, je být sami sebou na pódiu,“ zmínil Sangjun.

Po účasti v LOUD prošli členové jako skupina dalším zhruba osmiměsíčním tréninkem. „Všichni členové po LOUD dozráli a zlepšili se v různých aspektech. Já osobně jsem býval předtím hodně plachý, ale myslím, že teď už jsem mnohem méně,“ řekl Kyungjun a Hyunsoo dodal: „Všichni jsme se v našich dovednostech a vizuální stránce posunuli a Hwi prokázal výjimečné zlepšení v jeho tanci ve srovnání s dobou, kdy se o něj pokoušel poprvé během LOUD.“

Závěrem showcase členové zmínili, že nemají stanovené žádné vzory ani cíle. Pouze doufají, že si vlastní pílí prošlapou cestu na vrchol.

„Vzhledem k tomu, že je to náš debut, v který všichni členové doufali a dlouho pro něj dřeli, jsme šťastní a nadšení. Zároveň však pociťujeme úzkost a nervozitu z tlaku, abychom si vedli dobře,“ prohlásil Junhyeok. „Našim cílem je prostě se jen do nekonečna snažit dosáhnout vrcholu.“

Co říkáte na debut první skupiny P NATION?

Zdroj: koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.