Písničkář Sam Kim a indonéská zpěvačka Raisa spolupracovali na duetu Someday

Eva Lenská
Hudba
Foto: koreaherald.com

Zpěvák a skladatel Sam Kim a indonéská zpěvačka Raisa v pátek představili píseň Someday. Je to poprvé, co americký hudebník korejského původu spolupracuje jako producent s nekorejskou umělkyní.

Oba umělci uspořádali v pátek 12. listopadu v indonéské Jakartě společnou celosvětovou tiskovou konferenci, které se Sam Kim a jihokorejská média zúčastnili prostřednictvím Zoomu.

Píseň, kterou Sam Kim produkoval, bude součástí čtvrtého Raisina alba s názvem It’s Personal. Kupodivu to byla právě indonéská zpěvačka, kdo Sama oslovil jako první.

„Bylo to jednoduše proto, že mám ráda jeho hudbu,“ řekla Raisa během mediální akce. „Říkala jsem si, že náš hudební vkus a hlasy se k sobě hodí, a napadlo mě, že by z toho mohlo něco být. Takže moje agentura oslovila Antennu a já jsem také poslala Samovi zprávu přes Instagram,“ dodala.

Raisa Andriana, známá spíše pod svým křestním jménem, je jednou z předních indonéských popových umělkyň. Debutovala v roce 2010 písní Serba Salah a následující rok se proslavila albem Raisa. V roce 2014 založila vlastní vydavatelství JUNI Records.

Sam Kim jí vyjádřil uznání slovy: „Na začátku, když jsem dělal demo, jsem poprvé slyšel její hlas a okamžitě mě napadla melodie,“ řekl. „Ani teď ten pocit nedokážu popsat. Od chvíle, kdy jsme si začali psát zprávy, jsme si povídali o hudbě a našich osobních zkušenostech a v tu chvíli jsme se prostě stali přáteli.“

„Skladba Someday líčí příběh, se kterým se může ztotožnit každý,“ vysvětlil písničkář. „Hádáte se, ale oba chcete to samé. Chcete, aby byla vaše láska opětována, ale nechcete začít jako první a váš partner dělá to samé.“

Sam Kim dále uvedl, že nahrávání probíhalo v reálném čase prostřednictvím videochatů a někdy čekal hodiny, než Raisa píseň nahraje. Všechno samozřejmě komplikovala pandemie covid-19, kvůli které umělci komunikovali pouze přes videohovory.

Co si od této spolupráce mladý nadaný písničkář slibuje? Na závěr tiskové konference uvedl: „Je to poprvé, co spolupracuji s indonéskou umělkyní a někým mimo Jižní Koreu, takže doufám, že si naši hudbu poslechne více zámořských fanoušků, a doufám, že mě lidé budou více uznávat jako producenta a skladatele.“

Zdroj: allkpop.com, koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.