ENHYPEN věří, že pokud udělají maximum, budou schopni dosáhnout svých snů

Michaela Pašková
Hudba
twitter.com/BELIFTLAB

Jak moc členy monster rookie skupiny ENHYPEN ovlivnili BTS? Co jim poradil Bang Si Hyk? To, a ještě více se dozvíte v našem článku.

Skupina ENHYPEN, která vznikla v pořadu I-LAND, debutovala teprve v loňském roce a už se ji podařilo celosvětově prorazit. „Myslím, že všichni členové, včetně mě, mají stejné myšlenky. Věříme, že jsme nedosáhli tak skvělých výsledků a lásky jen díky naší tvrdé práci, ale hlavně kvůli mnoha okolnostem. Více než cokoliv jiného, díky našim fanouškům a zaměstnancům společnosti, kteří dělají, co mohou pro vytvoření toho nejlepšího z obou světů, si myslím, že jsme tu dnes schopni být,“ poznamenal Jungwon v rozhovoru pro magazín DAZED Korea.

Nejprve to vypadalo, že vůdcem bude zkušený Heeseung, ale ten to odmítl. „Jungwon i já jsme byli kandidáty na tuto pozici, ale řekl jsem, že bych raději dal přednost roli staršího člena,“ prozradil v jednom z rozhovorů a Jungwon dodal: „Byl jsem překvapený a vděčný členům za to, že si mě vybrali. Pod jejich vedením budu pilně pracovat.“

Debutové album BORDER: DAY ONE má v sobě zakomponované příběhy, které vyjadřují komplikované emoce sedmi chlapců čelících prvnímu dni v novém světě. „Zahrnuli jsme emoce, jež jsme pociťovali jako trainee, kteří se stávají umělci, a jako jednotlivci, kteří se stávají idol skupinou. Prostřednictvím našeho vystoupení jsme vyjádřili spojení, objevování a starosti, kterým člověk čelí během růstu,“ prohlásil Heeseung.

Samozřejmě se v době debutu nevyhnuli otázce, jestli jim Bang Si Hyuk něco poradil. Prozradili, že den po oficiálním utvoření skupiny jim pogratuloval. „Řekl nám, že v K-Popu nejsou umělci bez fanoušků. Dále bychom neměli zapomínat na to, že nás sem dovedla láska fanoušků z celého světa. Řekl nám, abychom se stali šťastnými hudebníky,“ zmínil Ni-Ki.

Letos v dubnu následovalo mini album BORDEL CARNIVAL odrážející upřímné emoce, které členové pociťovali po debutu během jednoho velkého neznáma. Jednotlivé koncepty jsou části procesu, v němž je někdo pozván na karneval, užívá si to, a nakonec ztrácí smysl pro realitu.

„První off-line aktivity jsme měli poprvé po debutu. Protože jsme to vše dělali poprvé, připadalo nám to nové. Vzhledem k tomu, že jsem se dostal do neznámého prostředí, má mysl byla jako omámená. Přišlo mi to jako nóbl festival, takže jsem pomyslel na karneval,“ prohlásil Heeseung.

Titulní skladba Drunk-Dazed je písní, která vyjadřuje okouzlující energii karnevalu. Sunoo poukázal na to, že opojná atmosféra písně se skvěle hodí k jednotlivým konceptům mini alba. Ohledně náročné choreografie Ni-Ki prozradil: „Myslím, že je třikrát těžší než naše debutová skladba. Cvičil jsem tedy delší dobu.“

Společně se teď podíváme na to, co o sobě chlapci prozradili v rozhovoru pro magazín Billboard.

Jakou hudbu jste si zakoupili jako první a na jakém nosiči byla?

Jay: Bylo to album Wings od BTS. Skladba Blood Sweat & Tears mi opravdu sedla.

První koncert, který jste viděli?

Heeseung: Byl to koncert Cho Yong Pila (korejská hudební ikona). Sledoval jsem ho se svou rodinou, když jsem byl v šesté třídě.

Kdo vás přiměl uvědomit si, že chcete být umělci na plný úvazek?

Sunoo: Sledování Vho z BTS mě ujistilo, že se chci stát umělcem.

Jak rodné město utvářelo, kým jste?

Jake: Hodně jsem se toho naučil, zatímco jsem vyrůstal v Austrálii. Když jsem chodil do školy, tak jsme s přáteli poslouchali různou hudbu, včetně popu. Nějak mi to teď pomáhá při vystupování na pódiu.

Ni-Ki: Mé rodné město bylo vždy mírumilovné místo obklopené přírodou. Když jsem unavený, myslím na jeho scenérii.

Sunoo: Lidé a věci okolo mě mi pomohli objevit tuto kariérní cestu a rozvíjet se.

Jakou píseň jste naposledy poslouchali?

Jungwon: Blind od PRETTYMUCH. Poslouchal jsem ji koncem dne při cestě domů.

Sunghoon: Monster od Shawn Mendese a Justina Biebera.

Pokud byste mohli jít na koncert jakéhokoliv umělce, ať už mrtvého či živého, kdo by to byl?

Jay: Zyan Malik.

Sunghoon: Drake.

Jak se po I-LAND skupina rozvíjela?

Sunghoon: Naše týmová práce se díky diskuzím posílila a schopnosti se zlepšily pomocí spolupráce a vzájemnému pomáhání.

Pro globální expanzi K-Popu to byl skvělý rok. Jaký je to pocit sledovat tolik K-Pop písní, alb a umělců vytvářet rekordy?

Jake: Dělá mě to neuvěřitelně šťastným. Poprvé jsem se dozvěděl o K-Popu tak, že když jsem ještě žil v Austrálii, viděl jsem BTS ve zprávách. Protože BTS na mě měli dobrý vliv, mým cílem je se jednou stát někým, kdo ho bude mít na ostatní.

Jedna věc, o které nevědí ani nejoddanější fanoušci?

Sunghoon: Snažím se aktivně komunikovat s fanoušky, jak to jen jde, takže si nemyslím, že je tu něco, co o mně nevědí.

Který film vás vždy rozesměje?

Jungwon: Ratatouille. Přiměje mě se smát pokaždé, co ho vidím.

Ni-Ki: Sám doma. Příběh malého chlapce mstícího se dvěma zlodějům je vzrušující.

Heeseung: Příběh hraček. Téma filmu se točí okolo vzpomínek a je to opravdu dojemné.

Jaký byl váš dětský sen?

Sunoo: Už od mala bylo mým snem stát se zpěvákem.

Jakou radu byste dali svému pre-debutovému já?

Ni-Ki: Jsou chvíle, kdy je těžké být v Koreji sám. Ale pokud nezapomenete být vděčný svým rodičům, kteří vám vždy fandí, a v posunu před budete dělat maximum, budete schopni dosáhnout svých snů.

V druhé polovině srpna média ohlásila zářijový comeback skupiny. Společnost to krátce na to potvrdila. V současné době se bohužel neví, jestli dle plánu proběhne, vzhledem k tomu, že Sunoo je nyní jediným členem, který není na COVID-19 pozitivní.

Zdroj: billboard.com & soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.