Dali byste si takovou malou svačinku, která připomíná jak chléb, tak druh koláče? Oksusu-ppang není příliš sladký, je načechraný a má sytou kukuřičnou chuť. Recept je navíc velmi jednoduchý.
Autorka receptu přiznala, že chléb zvaný oksusu-ppang dostávala spolu s ostatními žáky na základní škole v Jižní Koreji jako svačinku. Těšila se na něj každý den. My si ho nyní můžeme připravit také.
Co budeme potřebovat:
2 hrnky kvalitní kukuřičné mouky
2 lžíce cukru
1/2 lžičky soli
1 velké vejce
1 lžíci rostlinného oleje
1 1/2 hrnku mléka
2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
Do mísy dáme cukr, sůl, vejce a olej a vše mícháním spojíme do hladké kaše. Pak přidáme mouku, prášek do pečiva a mléko. Promícháme a necháme asi 20 minut odpočinout.
Mezitím si předehřejeme troubu na 200 °C a vymažeme si čtvercovou nebo dortovou formu tukem a vysypeme moukou. Můžeme ale také použít pečící papír, to záleží na zvyku.
Poté vlijeme těsto do formy a uhladíme ho. Oksusu-ppang pečeme zhruba 30 minut. Když je hotový, necháme jej zchládnout a pak nakrájíme na kousky.
Je to opravdu jednoduché. Přejeme vám dobrou chuť!
Zdroj: maangchi.com