Recept: Ochutnejte Sigumchi Namul, korejský pokrm z listového špenátu

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: flickr.com/jamiefrater

Máte rádi korejskou kuchyni a listový špenát? Dnes tu pro vás máme recept na Sigumchi Namul, který je velmi jednoduchý a již brzy se vám může zelenat v misce na stole.

Předkrm, příloha, salát, vedlejší chod… tím vším by se dal pokrm zvaný Sigumchi Namul nazvat. Suroviny na něj seženete poměrně snadno a vyrobíte jej také docela rychle. Podávat jej můžete například ke grilovanému masu. Pojďme tedy na to!

Co budete potřebovat:
200 – 250 g čerstvého listového špenátu
Drcený česnek dle chuti
1 nadrobno nakrájená zelená cibulka
2 lžičky sójové omáčky
1½ lžičky sezamového oleje
2 lžičky sezamových semínek
Sůl a pepř
Silgochu (korejská sušená drcená červená paprika), není nutné

Postup:
Listový špenát spařte ve vroucí vodě asi 30 – 40 vteřin. Poté ho dejte do síta a propláchněte studenou vodou. Následně z něj vodu lehce vymačkejte, nakrájejte jej na menší kousky a vložte do misky. 

V další misce smíchejte nakrájenou cibulku, drcený česnek, sezamový olej i semínka, sójovou omáčku, sůl a pepř. Promíchejte a přidejte ke špenátu. Opět promíchejte a servírujte. Pokud chcete, pokrm ozdobte silgochu, ale nemusíte. Kdybyste toužili po něčem ostřejším, můžete do špenátu vmíchat i chilli pastu gochujang.

Jak vidíte, je to opravdu jednoduché a my vám přejeme dobrou chuť!

Zdroj: maangchi.com, ​koreanbapsang.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.