Farma Daio Wasabi: navštivte ráj plný pálivého a populárního zeleného japonského křenu

Eva Lenská
Cestování
Foto: en.wikipedia.org

Máte rádi pěkně pálivé a zelené wasabi? Co takhle navštívit jednu farmu v Japonsku, kde se tento pálivý křen pěstuje? Určitě se vám tam bude líbit a možná si i pochutnáte.

Farma Daio Wasabi se nachází v Azumino nedaleko města Matsumoto v prefektuře Nagano. Je to jedna z největších japonských wasabi farem a také oblíbená turistická destinace. K rodinnému výletu prostě ideální místo.

Zelené pálivé dobrotě se na farmě daří dobře. Jsou tam velká pole s pečlivě udržovanou sítí malých potůčků, které poskytují rostlinám čistou a stále tekoucí vodu. Takový způsob pěstování je pro japonský křen ideální. Od května do října jsou pole chráněna před sluncem plachtami.

Foto: courtneyp / flickr.com

Pro turisty je farma velmi lákavým místem. Aby se všem rostlinám dařilo, jak má, nechybí na farmě ani svatyně Daio. V ní se skrývá duch starověkého místního hrdiny, který se jmenoval Hachimen Daio. Ten je považován za ochránce farmy. Nedaleko svatyně najdete i malou jeskyni. 

Jako návštěvníci si můžete vychutnat venkovský ráz, téměř rajskou krajinu, vodní kola, pěší stezky a plavbu na nafukovacích člunech, které lze vypůjčit za nějaký ten peníz. Mimo to farma nabízí i nepřeberné množství lahůdek z wasabi.

Foto: wikimedia.org

Najdete tu obchody a restaurace, kde si pochutnáte na wasabi pastě, sušenkách či zeleném wasabi hrášku (ten vám mohu jen doporučit, jeho konzumace mě dostala z chřipky). K obědu si můžete pro změnu dopřát soba nudle, wasabi klobásy a kari. Vše pak zapijte wasabi pivem, zelenou šťávou a jako dezert si vychutnejte čokoládu s wasabi či zmrzlinu. Nebojte se, když budete jíst s mírou, tak z toho nezezelenáte.

Pokud tedy milujete cestování, přírodu a nikdy neodoláte lahodnému jídlu, bude pro vás během návštěvy Japonska farma Daio Wasabi tím pravým místem, na které jen tak nezapomenete. 

Zdroj: japan-guide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.