Recept: Dubu Kimchi je populární jihokorejský pokrm, který vás příjemně zahřeje

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: wikimedia.org

Dubu Kimchi neboli tofu s kimchi a vepřovým masem je velmi oblíbeným korejským pokrmem, který si snadno připravíte i vy. Přinášíme vám jednoduchý recept.

Připravme si populární korejský pokrm, který vás teď na podzim příjemně zahřeje. Není to složité a suroviny jsou vcelku dostupné. Kimchi si nakonec můžete vyrobit domácí a pastu gochujang nahradit třeba chilli.

Co budeme potřebovat:
2 šálky fermentovaného kimchi
300-500g vepřového masa
1/2 cibule
1 jarní cibulka
2 pórky
1 čajovou lžičku strouhaného zázvoru
1 lžíci mletého česneku
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci cukru
1 lžíci sezamového oleje
2 – 3 lžíce gochujang pasty
1 čajovou lžičku sezamových semínek
Sůl, pepř
1-2 balíčky tofu

Postup:
Nakrájejte kimchi a vepřové maso na kousky. Maso by mělo být spíše tenčí. Poté nakrájejte cibuli, jarní cibulku i pórek. Vše dejte do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte zázvor, sójovou omáčku, česnek, pepř, cukr, pastu gochujang a sezamová semínka i olej. Opět důkladně promíchejte.

Připravte si velkou pánev a zahřejte ji na střední teplotu. Vložte do ní kimchi s vepřovou a cibulovou směsí. Vařte, dokud kimchi nezměkne, vepřové maso se neuvaří doměkka a většina kapaliny, vznikající během procesu vaření, se neodpaří.

Mezitím si připravte tofu. V hrnci střední velikosti přiveďte k varu asi 4 šálky vody. Tofu nakrájejte na dva bloky. Snižte teplotu a tofu vložte do vody. Vařte 5 minut. Poté tofu vyndejte a až trochu vychladne, nakrájejte jej na centimetrové plátky.

Nakonec na talíře pěkně naaranžujte plátky tofu tak, aby uprostřed byl volný prostor na maso s kimchi. Pak už můžete podávat. Jako příloha je nejlepší rýže.

Zdroj: koreanbapsang.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.