Recept: Rýžová pakora se hodí jako malá, ale chutná svačinka

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: YouTube screen

Máme tu další pochoutku z Indie, kterou si díky receptu můžete sami snadno připravit. Suroviny se dají při troše dobré vůle také sehnat.

Pakora nebo také pakoda se podává především v Indii. Je to takový malý smažený předkrm, který se namáčí v různých omáčkách, dipech nebo čatní. Často se k němu podává masala chai. Nabízí se například jako svačinka hostům, kteří přijedou na svatební obřad. 

Co budete potřebovat:
2 šálky vařené rýže
1 strouhaná mrkev
½ šálku strouhaného zelí
2 lžíce mletého koriandru
1 jemně nasekaná chilli paprička
1 jemně nasekaný kousek zázvoru
špetka mletého kmínu
½ lžičky garam masaly
½ chilli prášku
½ lžičky soli
½ lžičky drceného pepře
½ šálku cizrnové mouky
olej na smažení

Postup:
Do mísy dejte vařenou, studenou rýži a rozmačkejte ji na pastu. Přidejte mrkev, zelí, chilli papričku, zázvor a koriandr. Vše promíchejte. Poté přidejte kmín, garam masalu, chilli prášek, pepř, sůl a cizrnovou mouku. Vše opět dobře promíchejte a spojte. Pak z hmoty tvořte malé kouličky (něco jako menší karbanátky).

V hluboké pánvi rozpalte olej a v něm pak smažte kouličky z rýžové hmoty dozlatova. Vybírejte je děrovanou naběračkou a dávejte na ubrousek, aby se přebytečný tuk vsákl. Podávejte je s omáčkou, čatní, zeleninou, ale v našich podmínkách klidně i s kečupem nebo rajčaty.

Zdroj: hebbarskitchen.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.