Jihokorejci jsou odborníci na polévky na kocovinu, což je vidět nejen v seriálech

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: wikimedia.org

Jednou za čas se opije skoro každý. V Korejských seriálech se pije pořád a obvykle se to pak léčí polévkou na kocovinu. Jaká je realita? 

Korejci popíjejí soju při každé příležitosti a protože rána opilcova bývají krutá, je třeba první pomoc. Jak jste si asi všimli v mnoha seriálech, pojídají pak k snídani polévku na kocovinu. A tahle polévka se stala populární i ve světě a v National Geographic. Jak to?

Kongnamul gukbap, polévka s fazolovými klíčky a rýží, byla totiž představena zahraničními médii jako skvělé jídlo na překonávání kocoviny. V National Geographic zařadili toto jídlo jako jeden z devíti nejlepších léků na kocovinu.

Lauren Shockey, autorka knihy Delicious Cures from Around the World​ vysvětlila: „Jižní Korea vytvořila snad celý seznam polévek na kocovinu, díky velmi dobře zavedené kultuře pití. Po noci v baru je kongnamul gukbap jednou z nejoblíbenějších polévek, které si Korejci ráno objednávají. Směs fazolových klíčků, jarní cibulky a nakrájené chilli papričky ve světlém vývaru s řasami, je bezkonkurenční.“

Proč je právě tato polévka tak oblíbená a účinná? Fazolové klíčky jsou známé jako klasická léčba kocoviny, protože obsahují kyselinu asparaginovou, která chrání játra, a arginin, který kocovinu zmírňuje.

Měli jste někdy korejskou polévku na kocovinu? A jak léčíte kocovinu vy? 

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.