Recept: Chcete nějaký salát ke grilovanému masu? Udělejte si korejský Sangchu Geotjeori

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: YouTube screen

Dali byste si lahodný a zdravý salátek ke grilovanému nebo pečenému masu? Něco, čím odlehčíte bohatou vánoční tabuli plnou kalorií, až přijde čas? Sangchu Geotjeori je jednoduchý a chutný korejský salát. Vyrobíte ho raz dva.

Salát Sangchu Geotjeori není složitý na přípravu a kromě gochugaru do něj všechny suroviny bez problémů seženete. Pokud se vám nechce gochugaru shánět, nahraďte ho prostě obyčejným chilli kořením.

Co budete potřebovat:
1 červený nebo zelený listový salát
¼ střední cibule 
2 zelené jarní cibulky
sezamová semínka

Na dresink:
2 stroužky česneku (mleté nebo drcené) 
1½ lžíce sójové omáčky
1½ lžíce cukru
2 lžíce jablečného octa
1 čajová lžička sezamového oleje
½ čajové lžičky gochugaru (korejský chilli prášek)

Postup:
Salát omyjte a osušte. Poté ho nakrájejte na libovolné kusy a dejte do velké a hluboké mísy. Cibuli a jarní cibulku oloupejte a nakrájejte na proužky a pak přidejte do mísy k salátu. Promíchejte.

Potom si připravte dresink tak, že smícháte všechny uvedené suroviny, a poté je mícháte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Hotový dresink nalijte na salát a promíchejte. 

Připravený salát nakonec rozdělte do misek a ozdobte sezamovými semínky.

Zdroj: themissinglokness.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.