Recenze: Drama speciál When I Was The Prettiest láká na mladého Lee Jong Suka a poslední lásku

Eva Lenská
Film / TV
Foto: KBS2

Dnes přinášíme recenzi na jeden jednodílný drama speciál, jenž se může pyšnit mladým, ale přesto šikovným Lee Jong Sukem. Příběh líčí, jak může vypadat opravdová láska. Pro někoho první, pro jiného poslední.

Téměř celý příběh tohoto speciálu se odehrává v nemocnici. Hlavní hrdinka Shin Ae (Jeon Ik Ryung) trpí rakovinou, a ačkoli je vdaná, není si jistá, zda je kvůli neustále se opakující nemoci, vnímána  manželem jako žena. Mladý vysokoškolský student Jung Hyuk (Lee Jong Suk) chodí do nemocnice za svou dívkou, lásku však bere spíš jako běžnou záležitost. Je pohledný, dostatečně sebevědomý a i když je to ještě kluk, hraje si na muže. 

Jak asi tušíte, půjde tu o románek mezi vdanou, starší ženou a mladým, ještě citově nezralým studentem, který teprve poznává, co je to vlastně láska. Láska, která není jen obyčejným, stokrát opakovaným slovem, ale spíše citem, který vás nutí mít raději toho druhého než sebe, ztratit hlavu, obětovat všechno a pokud to jde, pokořit i smrt. 

Po morální stránce bychom mohli mít k příběhu výhrady, jenže tohle se prostě stává. Pro hrdinku není snadné žít jako předtím. Zase zkoušet nějakou léčbu, nechat se ošetřovat a nosit pyžamo, v němž by nevypadala sexy ani top modelka. Chce se cítit ženou, a když je jí to dopřáno, myslíte, že odolá?

Herečku Jeon Ik Ryung jsem neznala, musím však říci, že svou roli zvádla dobře, přesvědčivě a měla i určité charisma. V růžových šatičkách a s rozlitou kávou, byla naprosto okouzlující, což hrdina samozřejmě postřehl. Lee Jong Suk tu vypadá ještě jako mladé kuře, ale nenechte se pomýlit vzhledem. Hraje opravdu skvěle. Jeho hrdina byl umanutý, přesvědčený, plný sebedůvěry a mladistvého odhodlání. Žil teď a ne až potom, bral si to, co chtěl, a já mu to všechno věřila, stejně jako Shin Ae. Vedlejší postavy, tedy manžel hrdinky a přítelkyně hrdiny, byly sice pro příběh důležité, ale zůstaly tak nějak v pozadí. A to rozhodně nebylo špatně.

Abych to shrnula, nelituji, že jsem se na When I Was The Prettiest podívala. Patří k těm lepším drama speciálům, které jsem viděla. Dobře obsazeným a podněcujícím k přemýšlení. Lee Jong Suk mě příjemně překvapil a ve scéně na schodišti navíc pořádně ohromil. Takže bych vám ráda doporučila, abyste se tímto speciálem nechali ohromit a dojmout také.

České titulky naleznete zde.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.