Nejkratší měsíc v roce ve znamení BL a GL premiér aneb Bed Friend, vztah začínající v posteli, je tu!

Michaela Pašková
Film / TV
FOTO: Mandee

Únor bude opravdu měsícem napěchovaným novou BL tvorbou, kdy se zřejmě dočkáme i jednoho Girls Love příběhu. Bude produkce vyrovnaná anebo zase nabídku ovládne Thajsko?

My Beautiful Man 2 / Utsukushii Kare Season 2

Druhá řada bude pokračováním úspěšného japonského seriálu z roku 2021. S radostí vám oznamuji, že se opět můžeme těšit na stejné postavy, a dokonce i herce!

O čem byla první řada? Sedmnáctiletý Hira, který je na žebříčku oblíbenosti na samém dně, se snaží být ve škole neviditelným. Nechce mluvit, protože se stydí a díky tomu pak začíná koktat. Na svět se dívá skrze objektiv foťáku, dokud jednoho dne do jeho života nevstoupí Kiyoi Sou a okamžitě ho svou krásou očaruje.

Hira se ocitá v těsném kolečku ‚přátel‘ svého boha, všude ho následuje a stará se o každou jeho potřebu. Ten mu naopak rozkazuje, ale chová se k němu jinak než k ostatním. Dokázal se snad božský kluk zamilovat do nuly s velkými očima? To zjistíte, pokud se na seriál podíváte. Za mě vám tento BL kousek doporučuji.

Premiéra: 7. února
Produkce: Japonsko
Obsazení:
Hira – Hagiwara Riku
Kiyoi Sou – Yagi Yusei (FANTASTICS FROM EXILE TRIBE)

Moonlight Chicken

„Má každodenní půlnoční večeře je koncem dlouhého dne, ale také začátkem nového.“ – Jim

Thajský seriál z dílny GMMTV bude vyprávět příběh Jima, obyčejného chlápka, který se živí prodejem hainanské kuřecí rýže a ve svém bistru narazí na opilého zákazníka, Wena. Noc, která je oba svedla dohromady, vytvořila těžko pochopitelný pocit. Ani jeden z nich nedokáže na toho druhého přestat myslet, přestože Wen je zadaný muž. Nic v jejich životě už nebude jako dřív.

Moonglight Chicken bude součástí série Midnight.

Premiéra: 8. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Jim – Earth – Earth Pirapat Watthanasetsiri
Wen – Mix – Mix Sahaphap Wongratch
Kaipa – Khaotung – Khaotung Thanawat Ratanakitpaisan
Alan – First – First Kanaphan Puitrakul
Heart – Gemini – Gemini Norawit Titicharoenrak
Li Ming – Fourth – Fourth Nattawat Jirochtikul

Egois – film

Když bylo Kosukemu 14 let, jeho matka zemřela. Jako mladý gay strávil své mládí na venkově, kde se snažil potlačit své city. Nyní je dospělým mužem pracujícím jako redaktor módního časopisu v Tokyu. Setkává se Ryutou, osobním trenérem, kterého mamka vychovala sama a on má k ní blízko. Navzájem k sobě začnou být přitahováni, kdy občas tráví čas s Ryutovou mamkou. Kosuke je rád, že může sdílet čas s Ryutou a jeho matkou, ale přiměje ho to vzpomenout na tu svou. Oba si domluví společnou projížďku, ale Ryuta se na ni neukáže.

Film byl již představen v říjnu během festivalu, nyní jde do kin.

Premiéra: 10. února
Produkce: Japonsko
Obsazení:
Kosuke – Suzuki Ryohei
Ryuta – Miyazawa Hio

Marry My Dead Body – film

Film představí tradiční stejnopohlavní manželství mezi člověkem a duchem. Jednoho dne najde policista červenou svatební obálku, kdy zjistí, že majitelem je ve skutečnosti duch z druhé strany. Ten ho před svou reinkarnací žádá o ruku. Co se stane, když mezi člověkem a duchem vznikne zvláštní pouto?

Premiéra: 10. února
Produkce: Taiwan
Obsazení:
Mao Bang Yu – Austin Lin
Wu Ming Han – Greg Hsu

Moments of Love

My Lovely Tutor:
Když musí devatenáctiletý Pun opakovat dvanáctou třídu, rodiče mu najmou pohledného studenta čtvrtého ročníku univerzity Geta, aby ho doučoval. Pun však touží spíše po lásce než po vědomostech.

My Ex-Boyfriend:
Na konci střední školy řekne Forth svému blízkému příteli Nonovi, že ho miluje, ale ten na to bohužel není připraven. Forth má sice zlomené srdce, ale smíří se s tím. Jakmile však Non nastoupí na univerzitu, začne lépe poznávat své preference a zamíří se tak vyzpovídat svému starému příteli Forthovi. Nicméně jeho srdce se změnilo.

My Heartless Boy:
Fort je komparzista, který se vytrvale uchází o větší role, ale bohužel má smůlu. Naštěstí má vedle sebe Pie, který na něj vytrvale čeká a povzbuzuje ho. Přesto se zdá, že Fort, který má zlomené srdce kvůli svému bývalému příteli, nemiluje Pie tak jako on jeho.

My Crazy Romance:
Smart a James se setkávají v období, kdy to druhý mladík nemá zrovna lehké. Smart se ze všech sil snaží, aby se James cítil lépe, ale ten se bohužel zasekl ve svém trápení. Nezbude mu tak nic jiného než zvyšovat své úsilí.

Premiéra: 14. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Pun – Pun Napat Praphakamol
Get – Get Sorawut Arunwattananunt
Forth – Forth Kashane Pichetsopon
Non – Non Ratchanon Kanpiang
Fort – Fort Thitipong Sengngai
Pie – Pie Saranvut Nittayasuthi
Smart – Smart Chisanupong Paungmanee
James – James Pongsapak Rachaporn

Boyband

Skupinka mladých chlapců sdílí sen stát se prvotřídní skupinou, takže podstupují intenzivní trénink ve zpěvu a tanci. Snášejí krutou konkurenci, aby se stali umělci pod vedením World Star, společnosti Khun Sereny, královny zábavního průmyslu, která vzbuzuje strach. Její umělci mají však zakázáno se navzájem milovat. Nicméně vztah Topa a Juju se vyvíjí od rivalů k přátelům, a nakonec k něčemu víc. Vyberou si lásku anebo své sny?

Premiéra: 16. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Top – IG: zubom1z
Juju – IG: jaymin_xi
(Jména jsou zatím zveřejněna pouze v thajštině)

Hirano to Kagiura – anime film

Pilný středoškolák Akira Kagiura a jeho spolužák z vyššího ročníku Taiga Hirano jsou už půl roku spolubydlícími. Kagiura se dříve obával svého života na koleji, ale díky energickému seniorovi, který na něj dohlíží, je se vším spokojený. Jak se na Hirana každým dnem víc a víc spoléhá, rozvíjí se v něm vůči němu silné city. Během šesti měsíců, které jim jako spolubydlícím zbývají, je Kagiura odhodlán pojmenovat jejich vztah, kterého si tak váží, dříve, než skončí.

Premiéra: 17. února
Produkce: Japonsko

Sasaki to Miyano Movie – anime film

Vycházející manga série Sasaki a Mijano od Šó Harusona se poprvé objevila na webu pixiv Comic v únoru 2016 a doposud přinesla devět svazků. Série sleduje rodící se vztah Yoshikazu Miyana, studenta prvního ročníku s tajnou posedlostí BL, a Shūmei Sasakiho, studenta druhého ročníku, který je tak trochu blázen. Příběh Sasakiho a Miyana neustále sklízí chválu za zobrazení zdravé středoškolské romance.

Premiéra: 17. února
Produkce: Japonsko

Jack Frost

Tento seriál bude líčit příběh Okusawy Ritsu, veselého ilustrátora, který se hned po rozchodu stane účastníkem nehody a zapomene jen vzpomínky na to, jak chodil s Ikegami Fumiyaou, prodavačem v papírnictví. Ten se rozhodne obnovit jejich vztah a stane se tak jeho spolubydlícím. Ritsu je přitahován jeho laskavostí a znovu se tak do něj zamiluje.

Premiéra: 17. února (nepotvrzeno)
Produkce: Japonsko
Obsazení:
Okusawa Ritsu – Honda Kyoya
Ikegami Fumiya – Suzuki Kosuke

FOTO: MBS

Bed Friend

Uea je uzavřeným mladým mužem, který cítí ten největší odpor ke všem svůdcům, zatímco King je jedním z nich. Oba pracují ve stejné kanceláři a jsou nejlepšími přáteli Jadeho. Nesnáší se, ale pak z nějakého důvodu spolu začnou mít zvláštní vztah, který se z počátku odehrává hlavně v posteli. Tento seriál natočilo studio DOMUNDI, které stojí za Cutie Pie.

Premiéra: 18. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Uea – James – James Supamongkon Wongwisut
King – Net – Net Siraphop Manithikhun
Jade – Yim – Yim Pharinyakorn Khansawa
Gun – Thomas – Thomas Teetut Chungmanirat
Mai – Tutor – Tutor Koraphat Lamnoi

Chains of Heart

Když se mladý lesní dělník Din zaplete s gangem nelegálních pašeráků, ovlivní to i jeho přítele Kena, se kterým udržuje vztah už více než sedm let. Oba jsou zahnáni do kouta a zřítí se ze strmého útesu. Po několika měsících se Ken probouzí, ale nevidí Dina po svém boku.

Za několik let se začnou dít divné věci, když se v Kenově blízkosti objeví muž, který se podobá Dinovi. Staré vzpomínky se hlásí o slovo a nedopřávají Kenovi klid. Začíná mít podezření, že Din možná není mrtvý a mohl by být touto záhadnou osobou.

Premiéra: 18. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Ken – Haii – Haii Sarunsathorn Tanawatcharawa
Din – Kut – Kut Tanawat Sukfuengfoo

Show Me Love – GL

Děj oznámen zatím nebyl.

Premiéra: 21. února (nepotvrzeno)
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Cherlyn – Charlotte Austin
Meena – Engfa Waraha

Tin Tem Jai

Tin byl odjakživa tajně zamilován do Parka, syna tety Phavinee, která vlastní pekárnu v sousedství. Park je jednoduchým chlapcem, kterého se můžete na cokoliv zeptat. Ale když je pozván na rande, odpověď zní: „Nakopu tě!“

Za tvorbou tohoto BL seriálu stojí M Flow Entertainment, studio, které natočilo loňské Ai Long Nhai.

Premiéra: 27. února
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Tin – Tiger – Tiger Aekapol Saeheng
Park – Run – Run Kantheephop Sirorattanaphanit

A Shoulder to Cry On

Dayeol zaslechne dva chlapce dovádět v sesterně a omylem svrhne oddělovací tyč se závěsem. Jakmile dorazí sestra, ďábelsky pohledného Taehyuna nenapadne říct nic jiného, než že se ho Dayeol pokoušel líbat. Než stihne nebohý Dayeol nedorozumění napravit, fáma se rychle rozšíří a ohrozí jeho lukostřelecké stipendium. Aby toho nebylo málo, Taehyun neprojevuje ani špetku lítosti. Na místo toho se bezostyšně začíná motat kolem Dayeola. Netrvá to dlouho a oba začnou kráčet po tenké hranici mezi nenávistí a láskou.

Premiéra: únor, zatím nepotvrzeno
Produkce: Jižní Korea
Obsazení:
Dayeol – Jaehan (OMEGA X)
Taehyun – Yechan (OMEGA X)

The Promise

Příběh dvou lidí, které rozděluje slovo přítel. Nejlepší přátelé, Phupha a Nanfah, nám zprostředkují příběh plný lásky, zmatku a strachu. Jak se jim podaří překročit hranici od přátel k milencům?

Stále není zřejmé, zda tento BL kousek představí jinou část příběhu nebo neodvysílané scény z loňského seriálu Phupha | Nanfah.

Premiéra: únor, zatím nepotvrzeno
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Phupha – Kun – Kun Kittikun Tansuhas
Nanfah – Kiak – Kiak Wattikorn Permsubhirun

Cafe in Love

Když se kavárna zavřela, udělal všechno proto, aby se mu povedlo ji znovu otevřít. Netušil však, že se mu do cesty připlete láska.

Premiéra: únor, zatím nepotvrzeno
Produkce: Thajsko
Obsazení:
Phupha – Na – Na Napian Permsombat
Kawee – Third – Third Nithikan Saiyuket

Zdroj: mydramalist

V této BL & GL sérii vyšlo:

Listopad 2022
Prosinec 2022
Leden 2023

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Barbora Kudrnová

    Ti z toho ramene k vyplakání působí docela roztomile...ale se vsadím, že to zas bude plné přehrávání a nedají si pomalu ani pusu. Thajci po sobě sice lezou rádi, ale to je na nich asi jediný pozitivní, páč jsou prostě takoví zvláštní a to ne ten druh zvláštnosti, co bych ocenila.... animáče mi taky dějem objevné dle toho popisu nepřipadají a vsadím boty, že erotickýho tam taky bude prd...nj, starý Ai no Kusabi, nebo něco se "scénářem" jako má Mo Dao Zu Shi holt není každej den...ale celkově mi ta tvorba, ač je jí dost, připadá prostě všechna na jedno brdo. Masám to asi stačí a já si holt pustím PornHub - sekci Gay - podsekci Asiati a tam už se pár pěknejch kluků, co zajdou i dál než k puse, občas najde, no... jen ten napínavý příběh kolem abych si zas vymyslela sama.:D