Park Jihoon během natáčení Weak Hero spotřeboval hodně ledu, protože se neváhal udeřit i při čtení scénáře

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Wavve

Sólista, který v minulosti působil v úspěšné projektové skupině WANNA ONE, promluvil o svém nejnovějším projektu Weak Hero Class 1.

Akční seriál vycházející ze stejnojmenného webtoonu se točí kolem vzorného a chytrého středoškoláka, Yeon Shi Euna (Park Jihoon), který se věnuje spíše studiu, než aby čas trávil se spolužáky.

Jednoho dne do jeho osamělého života vstoupí atleticky založený Ahn Soo Ho (Choi Hyun Wook), který je rovněž outsiderem. Spolu s přestupujícím studentem Oh Beom Seokem (Hong Kyung) vytvoří tato trojice nečekané přátelství. Navzájem si kryjí záda před šikanou a násilím během zkoušek a útrap školního života.

Seriál získal spoustu pozitivních recenzí díky schopnosti Park Jihoona přivést Yeon Shi Euna k životu. „Nikdy jsem nečekal tak skvělou reakci. Mé srdce je plné vděčnosti a jsem poctěn, když vidím pozitivní reakce lidí.“ Jeho image bývala dříve roztomilá a nevinná, takže spolu s diváky žasne nad tím, jak se dokázal pro Weak Hero Class 1 tak drasticky změnit.

FOTO: Wavve

Prozradil, že aby mohl ztvárnit Yeon Shi Euna přesvědčivě, usilovně zkoumal a studoval jeho charakter. Snažil se zhubnout a změnit držení těla, aby vypadal drobně a slabě. Fyzický vzhled je však pouze jedním z mnoha aspektů jeho postavy. Snad největší výzvou pro něj jako herce bylo vykreslení emocí.

„Myslel jsem si, že osamělost, kterou Yeon Shi Eun pociťoval, byla podobná samotě, jež jsem cítil po skončení aktivit s členy WANNA ONE, kdy jsem začal všechno začal dělat sám.“

Následně se podrobněji věnoval jedné ze scén, kdy se Yeon Shi Eun uhodil. „Ve scéně, kdy jsem se udeřil do tváře, jsem se vlastně praštil i během čtení scénáře. Tak důležitá scéna to podle mě byla. Byla to scéna, kdy Yeon Shi Eun poprvé ukázal zlomyslnou podobu.“ Protože se jednalo o scénu natáčenou na jeden záběr, nepřipouštěl si učinit nějakou chybu. „Ve skutečnosti jsem měl druhý den obličej trochu oteklý, takže jsem si ho hodně ledoval.“

Při vysvětlování detailů dalších scén Park Jihoon dokázal, jak moc investoval do toho, aby Yeon Shi Eun na obrazovce ožil. Ve scéně, kdy se poprvé v nemocnici jeho postava zasměje, se snažil najít rovnováhu mezi tím, aby se nesmál příliš moc nebo málo. V jiné scéně, kde má Yeon Shi Eun udeřit Oh Beom Seoka, vyjádřil svůj názor, že by podle něj bylo vlastně působivější, kdyby druhého neuhodil, s čímž režisér bezvýhradně souhlasil.

Rovněž pochválil své herecké kolegy. „Upřímně si myslím, že Yeon Shi Eun je poměrně ucelená postava s již rozhodnutým rámcem, takže existují omezení, pokud jde o to, co může být vyjádřeno. Choi Hyun Wook a Hong Kyung ve skutečnosti pracovali usilovněji.“

Vůči Choi Hyun Wookovi vyjádřil velký obdiv. „Je nesmírně talentovaný a je toho hodně, čeho se od něj mohu naučil.“ Zaměřil se také na Hong Kyunga. „Zatímco jsem ho sledoval, pomyslel jsem si, že musím taky tak hrát.“ Odkazoval tak na jeho herecký styl, kdy se zdá, že se chystá překročit hranici, ale nepřekročí.

„Mám spoustu věcí, na kterých musím zapracovat, takže si myslím, že jsem se sledováním těch dvou toho hodně naučil. Sblížili jsme se trošku později a sám si říkám, proč tomu tak je. Nyní, když jsme si bližší, tak k sobě opravdu dobře my tři pasujeme.“

Seriál Weak Hero Class 1 označuje jako zlomový bod své kariéry. „Být hercem je docela zajímavé. Nenatočil jsem toho zatím moc, ale při zkoumání postav z mých projektů jsem se toho hodně naučil. Takže pokaždé je to nová zkušenost.“

„Nechtěl jsem ukázat roztomilou image, ale spíše rozmanitý, vyspělý a zlý druh šarmu. Upřímně řečeno, v některých částech jsem opravdu chtěl, aby lidé ocenili mé úsilí, a jsem vděčný těm, kterým se seriál líbil.“

Společnost K Star Global Entertainmen oznámila, že Park Jihoon a Kim Jung Nam ztvární hlavní role v připravovaném filmu Audrey (doslovný název), který se již natáčí. Režie se zhostil Lee Young Guk a produkovat jej budou společnosti Ascendio a BCM K Star Global Entertainment.

FOTO: soompi.com

Připravovaný film představí vřelý vztah matky a syna, kteří žijí v drsném světě. Zachytí příběh naděje, která kvete jako květiny.

Park Jihoon si zahraje postavu Kang Ki Hoona, láskyplného a milujícího syna své matky. Kim Jung Nan se divákům představí jako Oh Mi Yeon, matka Kang Ki Hoona, která je dle něj nejkrásnější na světě.

Film by měl vstoupit do korejských kin v příštím roce.

Zdroj: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.