Recenze: Drama speciál The Tuna and The Dolphin ukazuje, že pokud někoho milujeme, cítíme se v jeho společnosti dobře

Eva Lenská
Film / TV
Foto: KBS2

Drama speciál The Tuna and The Dolphin se odehrává převážně ve vodě. Dá se najít láska v bazénu? Bude tím pravým krásný pan Delfín nebo protivný instruktor? Slečna Tuňák by v tom ráda měla jasno a konečně vyrazila na rande.

Čas od času se ráda mrknu na nějaký drama speciál. Obvykle připomíná televizní film a člověk většinou nic zvláštního neočekává. Pro The Tuna and The Dolphin jsem se rozhodla kvůli zajímavému názvu a kvůli tomu, že ráda plavu.

Kang Hyeon Ho (Park Gyu Young) se sice každou chvíli do někoho platonicky zamiluje, nicméně nikdy s nikým nechodila. Když se zapíše do kurzu plavání, který původně koupila své matce, pozná hned dva zajímavé muže. Instruktor Han Yoo Ra (Yoon Park), který jí řekl, že sebou ve vodě mrská jako tuňák, jí leze na nervy od samého začátku a sympaťáka Woo Jina (Jung Gun Joo) naopak bezmezně obdivuje pro jeho široká záda. Začne mu říkat Delfín a považuje ho za svůj osud. Otázkou je, zda to mladý muž cítí stejně a zda naopak nemá ženu a dítě, jak si myslí instruktor.

Další účastníci kurzu plavání samozřejmě hrdince fandí, a aby pana Delfína získala, zahájí misi zvanou Tuňák a Delfín. Jenže láska není tak jednoduchá. Široká záda kolikrát nestačí. Pochopí to ale naivní hrdinka, která o lásce doposud nic neví. Dojde jí, kdo ji má opravdu rád a s kým se cítí dobře a uvolněně. Ano, příběh má poukázat na to, že pokud někoho milujeme, je nám v jeho společnosti dobře. Cítíme se šťastní, uvolnění a těšíme se na další setkání. Nenudí nás a máme hodně společného. 

Co se herců týče, musím přiznat, že byli sympatičtí. Park Gyu Young vykreslila naivní a okouzlenou hrdinku přesvědčivě a pánové Yoon Park a Jung Gun Joo byli akorát tak dobří, jak na drama speciál stačí. Myslím, že Jung Gun Joo si tuto roli užil, neboť se nikdy netajil tím, že miluje plavání. Já zas musím přiznat, že instruktor Han Yoo Ra byl natolik zajímavý, že bych klidně i předstírala, že jsem zapomněla plavat, abych mohla do kurzu pro začátečníky. Moc jsem se bavila, když se rozčiloval a když se nedal odradit širokými zády.

Zkrátka a dobře, když od tohoto speciálu nebudete očekávat zázraky, možná vás příjemně překvapí. Taková malá jednohubka na letní večer přece není k zahození. Druhý den si pak můžete jít zaplavat. Třeba potkáte svého pana Delfína nebo slečnu Tuňáka. Jeden nikdy neví…

České titulky naleznete zde.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.