Soulský park Haneul je krásný nejen na podzim. Nejkrásnější je během festivalu

Eva Lenská
Cestování
Foto: Raheel Shahid/flickr.com

Krásám přírody se těžko odolává, ať už na jaře nebo na podzim. Soulský Haneul Park má výletníkům i romantikům co nabídnout. Koná se tu i Eulalia Festival. V článku se dozvíte víc.

Když se řekne Haneul Park, vybaví se vám pravděpodobně nebe a možná také fotbal. Tento park totiž patří k pěti parkům, které se nachází ve World Cup Parku, jenž byl vybudován na památku sedmnáctého mistrovství světa ve fotbale v roce 2002. 

Park Haneul se nachází na nejvyšším místě, nejspíš proto, aby byl blíž k nebi, jelikož „nebe“ je korejsky „haneul“. Je ekologický, podle oficiálních stránek nejoblíbenější z těch pěti parků, a umožní vám vidět krásnou krajinu Soulu. Užít si můžete i výhled na N Seoul Tower či řeku Han. 

Foto: travel oriented/flickr.com

Soul je moderní město, které oplývá parky, takže pokud toužíte po romantické procházce nebo pikniku, vždycky máte na výběr. Haneul Park bývá nejkrásnější na podzim, ale navštívit ho můžete i v jiném ročním období. Má 22 vyhlídkových míst, takže lovci působivých fotografií budou mít o zábavu postaráno. 

Uprostřed parku je observatoř, která nabízí fantastický výhled na soulské památky, jak už jsme zmínili. V parku nechybí ani příjemná místa stvořená pro odpočinek, obchůdek s nápoji i zmrzlinou a toalety. 

Foto: travel oriented/flickr.com

Proč je park nejvíce navštěvován na podzim? Protože se tu v říjnu pravidelně koná takzvaný Eulalia Festival. O co jde? Eulalia je vlastně ozdobnice čínská (Miscanthus sinensis), travina, která roste ve východní Asii. Na podzim rozkvete, krásně se zbarví a spolu s ní kvete třeba i růžová muhlenbergia, taktéž travina. 

Park Haneul bývá pro návštěvníky otevřen přes den a v noci bývá zavřený, aby si rostliny i zvířata vychutnali klid. V době festivalu však bývá park přístupný až do 22 hodin. Je osvětlený a září všemi barvami, od bílé, přes růžovou až do fialové. Některé traviny mají téměř stříbrný nádech. Podívaná je to vskutku ohromná! 

Foto: travel oriented/flickr.com

Návštěvníci se v době festivalu mohou těšit i na různé akce, vystoupení a představení. Nejkrásnějším zážitkem však bezesporu je, když člověk vnímá, jak se slunce při západu něžně dotýká barevných travin, jemný vánek je tiše rozechvívá a všechny vůně i světla lákají smysly.

Zdroj: en.wikipedia.org, kpopmap.com, sunburstkorea.blogspot.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.