Seogwipo nabízí turistům mnoho lákadel a přírodních krás

Eva Lenská
Cestování
Foto: Mr Laser/flickr.com

Počasí stále ujde, nevydáme se tedy někam na výlet? Plno přírodních krás nabízí i město Seogwipo, které se nachází na ostrově Jeju.

Město Seogwipo, které se nachází na skalnatém jižním pobřeží ostrova Jeju, je známé pro své pláže, lesy, vodopády, parky a všelijaké kulturní zážitky, na které můžete narazit na korejském sopečném ostrově. Nechybí malé motely, svěží zahrady, citrusové farmy a tradiční denní trh. I v noci je tu krásně. Říká se, že Seogwipo nabízí ty nejkrásnější noční scenérie. Na romantické noční vycházky je tedy ideální.

Jedinečné klima a kultura ostrova Jeju pramení z jeho vzdálenosti od pevniny. Stejně jako Havaj, jeho domorodá kultura rostla nezávisle na dynastiích na Korejském poloostrově. Stopy těchto dějin zůstávají i v jedinečném dialektu, který se liší od ostatních v zemi. Díky tomu všemu získal ostrov pověst významného cestovního místa pro korejské i zahraniční návštěvníky. 

Foto: en.wikipedia.org

Atmosféra Seogwipa je obdobná jako u ostatních korejských přímořských měst. Celé město je dostatečně malé, aby jím lidé snadno procházeli. Pravidelně se tu konají různé festivaly. Od dubna do července se tu koná festival hortenzií, v říjnu festival travin a v listopadu festival kamélií. Nesmíme zapomenout dodat, že v roce 2002 bylo Seogwipo jedním z měst, která hostila mistrovství světa ve fotbale.

Muzeum čaje O’Sulloc je pro turisty také velmi lákavé. Zejména pro milovníky čaje a čajové kultury. Má tři pavilony. Návštěvníci si mohou vychutnat lahodné čaje, relaxovat u lotosového jezírka, navštívit hvězdárnu ve druhém patře a užít si výhled na nedaleká pole zeleného čaje a okolní krajinu.

Další zajímavou atrakcí je Daeyoo Land, který byl otevřen v roce 1978. Tady si přijdou na své nadšenci do lovu a střelby. Nechybí tu ani trať ATV.

Milovníky přírodních krás jistě upoutají vodopády Cheonjiyeon a Jeongbang. Cheonjiyeon znamená „Boží rybník“. Tento název si místo získalo díky legendě o sedmi vílách sloužících nebeskému králi, které sestoupily k rybníku po schodech z mraků a koupaly se v čistých vodách. Jeongbang je jediný vodopád v Asii, který padá přímo do oceánu. 

Pokud vás zajímají ponorky a podmořský svět, pak je tu pro vás Seogwipo Submarine. Zde se můžete vydat na výlet ponorkou, což není až tak běžné. Je to však docela drahé (okolo 1000 CZK), nicméně stojí to za to. Podle zkušeností turistů hovoří zaměstnanci slušně anglicky a potápěč s návnadou láká ryby co nejblíže, aby si jich výletníci náležitě užili.

Seogwipo skutečně nabízí mnoho krás, co říkáte? Vybrali byste si?

Zdroj: en.wikipedia.org, koreaherald.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.