5 nejkrásnějších míst v Hanoji. Od proslulého jezera Ho Hoan Kiem po rozlehlý park Thong Nhat

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia

Hanoj je nádherné město, které má turistům co nabídnout. Zelené zahrady, vznešené chrámy a průzračná jezera. Výčet všech krás by na jeden článek nestačil, a tak si ukážeme pět těch nejznámějších a nejproslulejších míst a památek.

Jak jistě všichni víte, Hanoj je hlavní město Vietnamu. Každoročně se mění a rozrůstá, ovšem jeho romantická zákoutí zůstávají a nadále lákají návštěvníky z celého světa. A kam zajít, když se tam třeba vydáte poprvé? Rozhodně si nenechte ujít ani jedno z těchto pěti nejkrásnějších míst.

Ho Hoan Kiem – Jezero vráceného meče 

Velmi krásné místo, které se dokonce stalo symbolem Hanoje. Leží uprostřed města a má plochu 12 hektarů. Pro Vietnamce je posvátným místem, protože tu národní hrdina Le Loi s pomocí legendárních želv porazil čínské útočníky. V jezeře dodnes žijí obří želvy. Najdete tu také pagodu Ngoc Son a k ní vede krásný dřevěný, červeně lakovaný most. Doporučuje se navštívit jezero v noci, protože tu můžete vidět slavné místní loutkové představení. Milovníci hudby si tam zase mohou vychutnat melodie mnoha talentovaných muzikantů.

Foto: Paul Mannix/flickr

Ho Tay – Západní jezero

Největší jezero v Hanoji se nachází přímo v centru města. Je to oblast, kde můžete navštívit mnoho paláců a pagod, které jsou velmi zachovalé. Všechny mají za sebou bohatou historii. Okolní park je rozsáhlý a můžete se v něm po libosti procházet, jak dlouho chcete. V okolí je však draho. Blízké čtvrti jsou plné mnoha impozantně velkých budov, které obývají bohatí Vietnamci a cizinci.

Foto: Maybach production/flickr

Chrám Quan Thanh

Další fantastický chrám s jedinečnou architekturou. Pochází z 11. století a je věnován legendárnímu hrdinovi Tran Vu, který měl za úkol hlídat zemi na severu. Je to místo, kde snadno pochopíte, jak hrdý je národ Vietnamců. Vaše fantazie, podnícená dávnými legendami, pojede na plné obrátky a místní obyvatelstvo vám přiroste k srdci, a to nejen svou pohostinností.

Foto: wikimedia

Pagoda Tran Quoc

Nejstarší pagoda ve městě. Místo, které byste měli během svého pobytu v Hanoji určitě navštívit. Byla postavena během 6. století a patří mezi architektonické skvosty celé Asie. Zajímavým faktem je, že pagoda se nyní nachází na břehu jezera Tay Ho, ale dříve stávala na břehu Rudé řeky.

Foto: wikimedia

Park Thong Nhat 

Ideální místo na antistresové procházky. Můžete se procházet krásnými zahradami a kochat se barevnými květinami a vzrostlými stromy. Každé ráno si tu dokonce můžete zacvičit. Pokud navštívíte Hanoj na začátku jara, pak si budete moci vychutnat fantastický jarní festival, který se v parku koná. A pokud máte děti, věřte, že se v tomto parku dokonale vydovádí.

Foto: Sean Munson/flickr

Zdroj: aviofares.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.