Přemýšlíte kam letos na dovolenou? Představujeme vám 5 nejkrásnějších pláží na ostrově Bohol

Eva Lenská
Cestování
Foto: Wayne S. Grazio

Léto se blíží a cestovatelé pomalu přemýšlí, kam by se letos vydali na dovolenou. Co takhle zkusit překrásné pláže na ostrově Bohol? Jaká lákadla tají? To si povíme v článku.

Na filipínském ostrově Bohol můžete spatřit nejen nejmenšího okatého primáta na světě, nártouna filipínského, ale také čokoládové kopce, ostrůvek Panglao a krásné bílé písčité pláže, ohromující útesy a křišťálově čisté moře. Budete se cítit jako v prosluněném ráji, v němž budete mít i dost příležitostí k potápění a plavání. Pojďme se podívat, co nabízí pět nejoblíbenějších a nejkrásnějších místních pláží. 

Alona Beach

Alona Beach se stala nejoblíbenější boholskou pláží především díky dlouhému úseku prašného, bílého písku obklopeného skalnatými útesy. Nachází se na ostrově Panglao a není příliš dlouhá. Je však oblíbeným místem pro fanoušky potápění a šnorchlování. Můžete tu zahlédnout barevné ryby i hvězdice. Podvodní fauna a flóra jsou bohaté, je tu mnoho korálů, želv, humrů, mořských ježků a další vodní havěti. Milovníci drinků mohou zas využít blízké bary a romantikům lze nabídnout působivé západy slunce a tiché noční procházky. 

Foto: Chris & Anya/flickr.com

Dumaluan Beach

Tato pláž nabízí jemný bílý písek a průzračně čistou vodu. Najdou se tu klidná místa, kde vás nikdo neruší a vy se můžete v pohodě opalovat a koupat. Zábava se však najde i aktivnější, například plážový volejbal, jízda na skútru nebo na kajaku. Nedaleko jsou i bary a restaurace, kdyby vám náhodou vyhládlo. Také si tu můžete pronajmout chatku. Alona Beach je sice nejpopulárnější, ale zasvěcení tvrdí, že Dumaluan je opravdu nejlepší. Je ideální pro rodiny s dětmi. 

Foto: Allan Ascaño/flickr.com

Can-uba Beach

Také Can-uba Beach je velmi atraktivní. Je tu k mání lahodná sladká pochoutka zvaná calamay, takže si návštěvník po plavání i zamlsá. Pláž nebývá tak plná turistů jako Alona a ani nemá jemný bílý písek, nicméně má hladké kamínky (většinou šedé a černé oblázky), po kterých když chodíte, masírujete svá chodidla. I zde si lze pronajmout chatku. Nedaleko se nachází ostrov Camiguin, který nabízí krásnou přírodu, sopky, bílé pláže a vodopády.

Foto: facebook.com/canubabeachresort

Virgin Island Beach

Je to takový pás nebo ostrůvek v oceánu. Nachází se 15 až 20 minut od známého ostrova Panglao. Říká se mu také „Skrytá oáza“, celý ostrov je totiž vidět pouze při odlivu. A když se to tak vezme, nejvíc jsou vlastně vidět zelené palmy. Návštěvník tu však může najít i různé druhy mořských tvorů a ryb. Pokud máte na něco chuť, můžete si dát smažené banány nebo syrové mořské ježky. Virgin Island Beach bude jistě zajímat hlavně dobrodruhy.

Foto: GMilo/flickr.com

Quinale Beach

Quinale Beach bývá považována za takový boholský Boracay. Někteří dokonce říkají, že může překonat známou White Beach. Nejspíše jemným pískem, díky kterému máte pocit, že chodíte po heboučkém koberci. Mezi další lákadla patří tyrkysová voda, úchvatné západy slunce a nepřítomnost skalních útvarů. Pokud chcete na dovolené pocítit klid a pohodu, je Quinale Beach tou nejlepší volbou.

Foto: wikimedia.org

Už jste se rozhodli? Bohol je ostrov, který by žádný návštěvník Filipín neměl opomenout. Pokud jste naznali, že letošní dovolenou strávíte zde, určitě vás čekají nezapomenutelné zážitky.

Zdroj: en.wikipedia.org, theculturetrip.com, philippinebeaches.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.