Farma Desaru Fruit: Ráj tropického ovoce, agroturistiky a kapříků koi

Eva Lenská
Cestování
Foto: facebook.com/DESARUFRUITFARM

Máte rádi cestování, sladké ovoce všeho druhu a krásy přírody? Navštivte Malajsii a zavítejte na farmu Desaru Fruit. V článku si povíme, co tam můžete najít.

Farma Desaru Fruit se nachází v Malajsii, nedaleko Kota Tinggi. Má rozlohu okolo 100 akrů a nabízí návštěvníkům nejen zábavné informace o tropických rostlinách a plodech v zemi. 

Co tu může návštěvník vidět? Zhruba 100 druhů tropického ovoce, 10 druhů rostlin, dětskou ZOO, rybník plný koi kapříků a další atrakce. Farma plná lahodného ovoce slibuje zajímavý zážitek pro celou rodinu. Často se tu konají různé soutěže, ochutnávky, trhy, workshopy a jiné akce.

Co budete moci na farmě dělat? Naučíte se, jak vybírat zralé ovoce a ochutnáte místní plody, ke kterým patří například durian, chlebovník, guave, graviola a další. Můžete si pak také zakoupit plody, které vám chutnaly nejvíc. Budou dobré. Nemusíte se bát, protože správné zemědělské postupy zajistí, že plody z farmy mají tu nejvyšší kvalitu.

Farma Desaru Fruit je dobře udržovaná a v roce 2006 získala zvláštní ocenění v oblasti zemědělství, zahradnictví a agroturistiky v Malajsii. Dále byla vyhlášena za nejlepší místo pro agroturistiku v Malajsii. Není divu, že farma nadále přijímá turisty z celého světa a sklízí další úspěchy a ceny.

Otevírací doba je od 8 do 18 hodin denně, ale na farmě se dá strávit i noc. Toto místo velmi oblíbené, tak pokud zavítáte do blízkého okolí, neváhejte a běžte ochutnat sladké, kyselé, voňavé i nevoňavé plody. 

Nabídky a akce, které se na farmě konají, můžete sledovat i na facebooku.

Zdroj: malaysia.travel

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.