Přinášíme vám 6 pádných důvodů, proč navštívit Kazachstán

Eva Lenská
Cestování
Foto: pixabay.com

Kazachstán, který je největší zemí ve střední Asii a je řídce osídlen, láká návštěvníky z celého světa. Proč byste měli navštívit právě tuto zemi? Poukážeme si na několik důvodů.

1. Krásná a čistá příroda
Pokud jste nadšenci do přírody, pak je Kazachstán pro vás ta pravá volba. Kazachstán je jedním z takových pokladů, který byl po mnoho věků neobjevený a světu neznámý. Není tu ani jediný prvek, který zde nemůžete najít. Tato jedinečná země vlastní vše od vrcholků hor až po písečné duny. Naleznete tu spoustu jezer, lesů i strání. Budete se kochat rozmanitostí místní nedotčené přírody natolik, že se vám nebude chtít zpět do města. 

2. Folklór a kultura
Kazachstán je zemí s dlouhou historií a silnými tradicemi. Nejkulturnější dědictví země je založeno na jejím kočovném dědictví, které se datuje před stovkami let. Území Kazachstánu bylo totiž kdysi osídleno kočovníky. Ačkoli městští Kazaši přizpůsobili současný životní styl moderní době, staré tradice, zvyky, oslavy a stravovací návyky se stále velmi dodržují. Zejména na venkově.

Foto: pixabay.com

3. Obyvatelé
Každou zemi nejlépe vystihují její obyvatelé. Obyvatelé Kazachstánu jsou vřelí, přátelští, vstřícní, pohostinní a pokorní. Jsou plni tradičních hodnot spolu s urbanizovaným myšlením, což se jen zřídka najde. Milují svou zemi a své tradice.

4. Jídlo a pití
Kazašské jídlo se většinou skládá z masa v jakékoli formě. Ať už je grilované, vařené, pečené nebo dušené. Pokud jste opravdovým milovníkem masa, můžete si blahopřát. Jednou z místních specialit je beshbarmak, který se konzumuje při zvláštních příležitostech v každé domácnosti a skládá se z několika vrstev těstovin, spousty zeleniny (hlavně cibule), koňského nebo ovčího masa a trochy vývaru. Oblíbeným nápojem bývá zejména kumys. V Almaty si však můžete dopřát v mnoha restauracích i thajské, mexické, japonské, indické, italské a dokonce i veganské jídlo.

Foto: pixabay.com

5. Bezpečnost
Kazachstán je považován za velmi bezpečnou zemi. Můžete bloudit venku i pozdě v noci a stále se cítit v bezpečí. Turisté neuvádějí žádné případy rabování, obtěžování nebo napadení. Stejně jako v každém velkém městě na světě, jsou vyžadována obecná bezpečnostní opatření.

6. Zábava a nakupování
Velká nákupní střediska, ale i trhy a malé tradiční krámky. Nakupovat můžete co hrdlo ráčí. Nezapomeňte omrknout tradiční kazašské barevné koberce. Během dlouhých nocí, kdy si chcete užít nějaký čas, je spousta možností zábavy. Vydejte se například do moderního divadla, opery nebo na balet. Zajímavá je i místní tradiční hudba a nesmíme zapomenout, že Kazachstán je domovem geniálního zpěváka Dimashe Kudaibergena, jenž má mimořádné široký hlasový rozsah.

Zdroj: indyguide.com/kazakhstan

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.