Malajská pláž Morib vás zve k poklidné přímořské promenádě

Eva Lenská
Cestování
Foto: Qaedi Shamsuddin/flickr.com

Pojďme se zase jednou podívat na krásy a půvaby Malajsie. Tentokrát se spolu vydáme na poklidnou pláž Morib. Jaké přírodní krásy tam můžeme objevit?

Pláž Morib (nebo Pantai Morib) je jednou z pláží poblíž Kuala Lumpur, a proto se během víkendů a státních svátků může snadno zaplnit výletníky. 

Upřímně řečeno, nejedná se o nejatraktivnější pláž na světě. Moře má spíše hnědavou nebo šedou barvu, ale i přesto se v něm dá koupat. Pláž není rozsáhlá a je spíše taková poklidná. Když je příliv nízký, je písek poněkud slizký a snadno se na něm uklouzne, krabům to ale nevadí. Dětem většinou také ne.

Foto: Qaedi Shamsuddin/flickr.com

Mnoho návštěvníků pláže Morib zajímá především promenádní část, ale mnohem lepší úsek písečné pláže se nachází asi 500 metrů za Pusat Latihan Awam. Vyplatí se tam zajít. Na pláži se nachází informační centrum, stánek s občerstvením, dětské hřiště, hřiště na plážový fotbal a sprchy i toalety. V sousedství pláže najdeme také golfový klub Sri Morib.

Je tu i veselo. Na stromech poskakují opice, které doufají, že se s nimi návštěvníci pláže podělí o svou svačinu. Nechybí ani piknikové altánky a rozhledna. 

Foto: wikimedia.org

Zajímavé také je, že tato pláž byla jedním z míst, které spojenci v roce 1945 vybrali, aby tam přistáli na konci druhé světové války v rámci operace Zipper. Toto místo dnes označuje památník. 

Pláž Morib obvykle přiláká více než 10 000 návštěvníků ročně, zejména v průběhu srpna, víkendů a státních svátků. Pobřeží je dlouhé asi 3 kilomentry. Nachází se tu tropické stromy zvané přesličníky. Právě v jejich korunách řádí výše zmiňované opice. 

Toto místo má své kouzlo. Pokud jednou zamíříte do Malajsie, navštivte ho a vychutnejte si poklidnou procházku po pláži. Pak nám o ní třeba povyprávíte.

Zdroj: visitselangor.com, malaysia-traveller.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.