Korejští studenti nedokáží odolat hraní her a sledování videí během online výuky

Michaela Pašková
Ostatní
pexels.com

Pamatujete si na online výuku? Také se vám stávalo, že jste neudrželi pozornost a mysleli na něco jiného? Jihokorejští studenti na tom byli, či případně jsou, podobně.

Obavy ze zhoršující úrovně dosaženého vzdělání se stále prohlubují. Přestože školy začaly k online výuce s ohledem na probíhající pandemii nabízet různé kurzy, studenti se na ně nedokážou plně soustředit. Bylo oznámeno, že počet dospívajících uživatelů počítačů a chytrých telefonů v letošních roce stoupl o 5 procent. Teenageři oproti loňskému roku strávili používáním počítače o 119 procent více času a chytrých telefonů o šestnáct.

Problém je v tom, že dospívající nepoužívají počítače a chytré telefony pouze ke studiu. Obvykle začínají hrát hry anebo sledovat videa v 8 až 9 ráno, což je o mnohem dříve, než tomu bylo loni. Mnozí z nich navíc sledovali videa na YouTube během online výuky. I když je YouTube stále využíváno i jako prostředek online výuky, lze předpokládat, že studenti sledují videa, které se školou nesouvisí.

Chytré mobilní telefony jsou používány pro hraní her, natáčení videí, brouzdání na internetu a pohybování se na sociálních sítích. Zatímco loni začali studenti využívat tyto funkce chytrých telefonů až zhruba po 15 hodině, letos to dělají ve dne i v noci.

„Dospívající studenti používající počítače a chytré telefony k online výuce věnují stále menší pozornost třídě a školním věcem, protože jsou rozptylováni jiným dostupným obsahem,“ uvedlo Nielsen KoreanClick.

Obavy, že studenti věnují online výuce stále menší pozornost oproti normální formě, nejsou zatím věrohodně podloženy. Nicméně je otázkou času, než se tím začne pořádně zabývat korejské ministerstvo školství.

Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.