Olympijští sportovci jako nové celebrity Hongkongu!

Karolina Marková
Ostatní
Foto: olympics.com

Tokijská olympiáda byla pro Hongkong dosud nejúspěšnější v historii. Olympionikům se zde podařilo získat celkem šest medailí. Není tedy divu, že se po návratu domů stali hvězdami.

Jedna zlatá, dvě stříbrné a tři bronzové – tolik medailí si z letošních olympijských her přivezla hongkongská výprava. Tamější sportovci tak zdvojnásobili počet olympijských medailí, které se Hongkongu podařily získat, za celou dobu co se účastní olympiád.

Minulý týden se konala oficiální ceremonie, v rámci níž hongkongské výpravě poděkovala správkyně Carrie Lam. Dodala, že doufá, že úspěchy sportovců na olympiádě budou motivovat ke sportu další hongkonžany a stejně tak jejich děti, které by se mohly stát nástupci úspěšných olympioniků.

Medailisté a sportovci, kteří se dostali do čtvrtfinále svých disciplín, navíc dostali téměř 20 000 000 hongkongských dollarů od vývojářské firmy.

Pyšný Hongkong

Minulý týden rovněž sportovci pozdravili i ostatní obyvatele Hongkongu. A to prostřednictvím autobusu, kterým projížděli městem, kde na ně čekaly nadšené davy fanoušků. Mnoho z nich hry se zájmem sledovalo a těšilo se z úspěchu svých atletů.

Dopady úspěšných her zaznamenaly už i sportovní kluby a oddíly. Po fantastickém vítězství Edgara Cheunga Ka-longa v šermu, se rozhodlo mnoho rodičů přihlásit své děti právě na tento sport. Šermířská škola v  Yau Ma Tei, kde mimo jiné trénoval právě i olympijský vítěz, zaznamenala první přihlášky už den po Cheungově vítězství. Zájemců o šerm je již teď tolik, že musela škola mnoho z nich umístit na čekací listinu a vypsat nové lekce.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.