O streamovací službu Disney+ je mezi Korejci malý zájem. Proč?

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: Disney+

Trávíte rádi večery odpočíváním u sledování seriálů a filmů? Rozhodně nejste jediní. Jak se tak zdá, Korejci se věnují něčemu jinému. Je to skutečně pravda?

aDisney+, stremovací služba patřící Walt Disney Co., i přes počáteční humbuk a všeobecné nadšení ze spuštění v Jižní Koreji zaznamenala potíže.

Podle údajů mobilní datové platformy IGA Works dosáhl počet aktivních uživatelů Disney+ v lednu hranice pouze 2,01 miliónů osob. I když tovypadá jako vysoké číslo, tak oproti 12,41 milionů uživatelů Netflixu a dalších tří jihokorejských streamovacích platforem, je to vážně málo.

Jako zdroj tohoto problému označili odborníci z odvětví skutečnost, že Disney+ od svého spuštění v Jižní Koreji začala zveřejňovat epizody pouze dvou svých produkovaných jihokorejských seriálů, a to Rookie Cops a Grid. Dle odborníků seriály a filmy, které jsou populární v zámoří, nemají šanci čelit jihokorejským kouskům. Zájem místních diváků tak tato streamovací služba není schopna uspokojit.

Například, Jižní Korea je jednou ze zemí s nejmenším zájmem o ságu Star Wars, která je shodou okolností jednou z nejpopulárnějších nabídek Disney+.

Star Wars: Vzestup Skywalkera je americkým sci-fi filmem z roku 2019, jehož celosvětové tržby jsou vyšší než 1 miliarda USD. Nicméně v Jižní Koreji tento film zhlédlo pouze půl miliónů diváků.

„Streamovací platformy jiné než Netflix jsou v současné době v počáteční fázi investování, takže potřebujeme alespoň tři roky, abychom mohli provést řádné posouzení,“ uvedl jeden z odborníků.

Sledujete Rookie Cops nebo Grid?


Zdroj: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.