Recenze: Plátýnkové masky Innisfree – My Real Squeeze Mask EX

Anež Štefanová
Ostatní
Foto: Anež Štefanová/AsianStyle.cz

Plátýnkové masky jsou mé oblíbené, a proto když jsem dostala možnost otestovat masky od korejské značky Innisfree, neváhala jsem ani minutu. A jakou mám s maskami zkušenost? To se dozvíte v této recenzi.

Plátýnkové masky mám ráda a používám je poměrně často, ale masky od Innisfree jsem ještě nezkoušela. K recenzi jsem dostala dvě masky My Real Squeeze Mask EX, jednu se zeleným čajem a jednu s rýží. Masky z této řady mají tři druhy bází, dělají se na vodní bázi, bázi esence a krému. Velká výhoda je, že tyto masky jsou v přírodě rozložitelné, což je určitě plus, protože si je můžete dopřát a přitom tím neohrozíte a nezatížíte naši přírodu. A jaké vlastně jsou? Na to se můžete podívat níže.

My Real Squeeze Mask EX – zelený čaj

Zelený čaj mi vyhovuje v jakékoliv kosmetice, proto jsem byla ráda, že jsem mohla vyzkoušet i masku s ním. Na zadní straně balení je český návod, takže bylo použití opravdu jednoduché. Doporučený čas působení masky je 10-20 minut, já jsem zvolila zlatou střední cestu – 15 minut. Tato maska je na vodní bázi, takže pleť nezatíží a příjemně osvěží.

Neustálé změny počasí jsou pro pleť náročné a v kombinaci s mým denním programem jsem i přes každodenní péči cítila, že moje pleť začíná být suchá a unavená. Po aplikaci masky jsem byla celkem příjemně překvapená. Sice tato maska je na vodní bázi, a tak nehydratuje tolik, jako například krémová rýžová, ale i tak byla moje pleť trochu hydratovanější a hlavně svěží. S plátýnkovými maskami už mám celkem zkušenost a vyzkoušela jsem jich více, ale musím říct, že takhle svěží jsem se po jejich aplikaci ještě necítila.

My Real Squeeze Mask EX – rýže

Rýžovou masku jsem zkoušela poprvé, a tak jsem trochu nevěděla, co od ní očekávat. I na této masce byl na zadní straně český návod. Na rozdíl od masky se zeleným čajem, která je na vodní bázi, je tato maska na bázi krému, takže jsem od ní měla poměrně velká očekávání. Přes zimu bojuji se suchou pletí a každá dávka hydratace navíc se hodí. A jak maska obstála?

Tahle maska mě opravdu dostala. Když jsem masku vytáhla z obalu, byla opravdu doslova naložená v hydratačním krému. Stejně jako čajovou masku, i tuto jsem nechala působit 15 minut. Po aplikaci byla pleť nejen svěží, ale opravdu hydratovaná. Plus je i to, že se přebytečný krém dobře vstřebal, pleť nezůstala ani moc mastná a ani nelepila. Tuto masku určitě můžu doporučit. 

Abych to na závěr shrnula, obě masky jsou super a obě bych si určitě koupila. Čajová se hodí spíše na teplejší dny, kdy pleť tolik nevysychá a je třeba ji spíše osvěžit, a rýžová maska je zase super na zimu, kdy pleť hodně vysychá a je třeba ji dostatečně hydratovat. Obě masky ale určitě zařadím na svůj seznam oblíbenců. Pokud si budete chtít masky pořídit, najdete je na webu Skinrecipe.eu

Zdroj: Anež Štefanová/AsianStyle.cz

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.