Haemin Sunim – buddhistický mnich a autor knih, které pohladí naši duši

Eva Lenská
Kultura
Foto: instagram.com/haemin_sunim

Máte rádi knihy, které vám pomohou lépe poznat svoji duši a díky kterým se můžete naučit mít rádi sebe i druhé? Haemin Sunim z Koreje právě takové píše. Pojďme se s ním maličko seznámit.

Na úvod musím říci, že tento článek píšu, neboť mě obě knihy autora, které vyšly i v češtině, mimořádně zaujaly a hodně mi v životě pomohly. Jsem vděčná, že jsem se k nim dostala a vřele vám je doporučuji. Než je začnete číst, ráda bych vám představila samotného autora.

Haemin Sunim se narodil 12. prosince 1973 v Daejeonu. Nyní je jedním z nejvlivnějších učitelů zen-buddhismu. Kromě toho je také spisovatelem a zakladatelem neziskové organizace Škola zlomených srdcí, která lidem dává duchovní i psychickou podporu. Vdělával se v USA na Berkeley, Harvardu a Princetonu. Později dostal formální výcvik a duchovní vzdělání v buddhistickém klášteře Haein. Sedm let vyučoval religionistiku na univerzitě v Massachusetts. 

Foto: Eva Lenská

Nyní žije v Soulu, ale často cestuje a sdílí své učení. Napsal dvě knihy plné moudrých rad, životních zkušeností a zajímavých zážitků ze života. Tyto knihy jsou psané tak, že člověka povzbudí, pohladí po duši a utěší ho v těžkých chvílích. Také mu pomohou najít lásku k sobě i druhým. První vyšla v češtině v roce 2017 a jmenuje se Věci, které uvidíte, jen když zpomalíte. Druhá má název Láska k nedokonalým věcem a u nás byla vydána o dva roky později. Obě knihy mají nádherné ilustrace a jsou krásné vzhledem i obsahem. Obě vyšly v mnoha jazycích a v Koreji se staly bestsellerem. Určitě neprohloupíte, když si je přečtete. Opravdu vás obohatí.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.