Japonská svatyně nabízí amulety na ochranu každé části těla

Eva Lenská
Kultura
Foto: Wikipedia.org

Mnoho svatyní a chrámů v Japonsku prodává amulety pro dobré zdraví, ale svatyně v západní prefektuře Okajama je známá tím, že nabízí více než 50 druhů amuletů pro různé části těla nebo příznaky.

Unikátní amulety nabízené ve svatyni Nihon Daiichi Kumano jsou duchovním dítětem 75letého hlavního kněze svatyně, který se jmenuje Mitsuyuki Sato, a v minulosti měl onemocnění srdce a jater. Loni v říjnu během rozhovoru prohlásil: „Máme tu více kategorií než ve všeobecné nemocnici. Doufám, že naše amulety dávají lidem naději, že se uzdraví.“

Svatyně začala prodávat specializované amulety kolem roku 2007. Když se mnoho návštěvníků svatyně modlilo za dobré zdraví, Sato jim nejprve představil amulety pro játra, plíce, srdce, ledviny a slezinu poté, co mluvil s věřícími a pracovníky ve zdravotnických zařízeních. Také přišel s myšlenkou synaptického amuletu, když podstoupil test na demenci a od svého lékaře uslyšel, že synapse spojují mozkové buňky.

Synaptický amulet, který se začal nabízet v roce 2019, se ukázal být populární nejen mezi lidmi trpícími demencí a těmi, kteří doufají, že se proti ní budou chránit, ale i mezi rodiči, kteří chtějí pro své děti akademický úspěch, uvedl Sato. „Myslím, že se modlí za dobrou paměť.“

Kolik takový amulet stojí? Ty pro části těla stojí 600 jenů (132 czk) za kus. Od konce dubna 2020, kdy v Japonsku prudce vzrostla pandemie koronaviru, svatyně rozdala kolem 20 000 papírových amuletů k rozptýlení pandemie. Rovněž plánuje do ledna zavést nové amulety na ochranu nehtů a stabilní hladiny cholesterolu.

„Doufám, že lidé, kteří se obávají o své zdraví, budou moci začít nový rok pozitivně,“ řekl Sato. Jeho cílem je zvýšit počet amuletů na 108, což je stejný počet jako stavy mysli, o nichž se věří, že způsobují utrpení v buddhismu.

Zdroj: english.kyodonews.net

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.