Singapurský HortPark potěší každého, kdo zahradničí a miluje zeleň či orchideje

Eva Lenská
Cestování
Foto: Choo Yut Shing/flickr.com

Milujete zahradničení, rádi se hrabete v hlíně nebo obdivujete překrásné parky a zahrady? Pak je singapurský HortPark stvořený právě pro vás.

Představte si místo, kde v půvabném prostoru leží kolekce dobře pěstěných a krásně navržených zahrad, kde si můžete zajít s rodinou nebo přáteli na piknik nebo si vychutnat sklenku vína v bistru, které se nachází přímo v areálu. Líbilo by se vám to?

HortPark se nachází v západní části Singapuru a je to místo jako stvořené pro všechny zahradníky, pěstitele, milovníky přírody a nadšence, kterým nevadí ani žížaly nebo hlína. Kteří by bez zeleně prostě nemohli žít.

Foto: pixabay.com

Park je centrem všeho, co souvisí se zahradnictvím – od rekreace a vzdělávání, až po výzkumnou a maloobchodní činnost. Pokud jste někdy chtěli vědět, jak se zbavit toho vytrvalého a drzého plevele, je to pravděpodobně místo, kde to zjistíte.

Můžete se připojit k prohlídkám s průvodcem nebo se zúčastnit seminářů a rozhovorů, chcete-li například vědět, jaký je rozdíl mezi určitými druhy orchidejí. V parku se pořádají pravidelné akce po celý rok, oblíbená je především čtvrtletní Gardener’s Day Out, jejímž cílem je, aby si zeleň získala co nejvíce lidí.

Návštěvníci, kteří si chtějí odpočinout, si mohou jednoduše vychutnat krásu přírody nebo se zapojit do zábavných aktivit pro děti. K vrcholům tohoto parku o rozloze 10 hektarů, patří Butterfly Garden a koutek životního stylu. Pokud se tedy nacházíte v HortParku, je snadné zapomenout na okolí, užívat si klidu, cítit se svobodně a daleko od městského šumu. Na okamžik se můžete cítit jako v ráji!

Zdroj: visitsingapore.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.